Teszt, szülőszoba, verseny

A Dunakanyar Rallyn ünnepelhetett Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt. A szécsényi versenyző és navigátora ugyanis két év szünet után nyert ismét magyar bajnoki futamot, ezért érthető, hogy a lendületet a Mecsekben is szeretnék megtartani. A mezőny roppant erős, ezért nem lesz egyszerű dolga a párosnak. Legutóbb azonban bebizonyították, hogy képesek a legmagasabb szinten is teljesíteni.

  • A Dunakanyar Rallyn elért első helyezés adott egy új lendületet – tekintett vissza a május végi eseményekre Velenczei Ádám. – Éppen ezért jó érzésekkel várjuk ezt a futamot. – Szeretem a pécsi pályákat, szinte minden irányból mentünk már rajtuk. Egy új szakasz lesz csak, ebben az irányban még nem volt a trefortpusztai gyorsasági. Próbálunk erre is minél jobban felkészülni, a többi gyorsaságiról pedig már átnéztem a régi belső felvételeket. A beállítások terén is jól állunk, nagyon jó alapunk van ide, szerintem csak kicsit kell rajta majd finomítanunk.

Ebben a szezonban eddig két harmadik helyezés és egy győzelem a mérlege a Topp-Cars Rally Team SKODA Fabia Rally2 Evo versenyautójával induló párosnak.

  • Nem lesz könnyű a dolgunk ezúttal Pécsett sem, hiszen visszatér a mezőnybe a világbajnok, tavaly nyert itt, ismeri a pályákat, de próbáljuk majd őt is megszorongatni – utalt Mads Østberg újbóli jelenlétére Velenczei Ádám. – Emellett azt sem szabad elfelejteni, hogy a teljes magyar élmezőny csatasorba áll, van négy-öt páros, akik mindig jó tempót tudnak autózni. Nagy meccset várok, és szoros küzdelmet. Okosan kell majd menni, van olyan szakasz, ahol könnyen defektet lehet kapni. Megpróbálunk majd erre is odafigyelni.

Péntek délután kezdődik a verseny, a második kör már valószínűleg az éjszakába fut bele, ami mindig különlegesnek számít a Rally1-es programban.

  • Nem tartozik a kedvenceim közé az esti versenyzés, de megpróbáljuk kihozni magunkból a maximumot – tette hozzá a Dunakanyar Rally győztese. – Szerencsére a Skodának nagyon jó a LED-es lámpasora, azzal nem hiszem, hogy gondunk lesz. Az első nap végén már körvonalazódni fog, hogy ki tud ott lenni a dobogó közelében. A sötét szakaszokon várom a legnagyobb különbségeket a verseny alatt.

Nem csak a Mecsek Rallye az egyetlen esemény, ami a héten, izgalomba hozza a Velenczei családot.

  • Sűrű a programunk. Szerdán elkezdődik a pécsi pályabejárás. Aztán este nekem vissza kell mennem Győrbe, mert otthon is kezdődik az utolsó szakasz, a mi Power Stageünk – tette hozzá mosolyogva Ádám. – Csütörtök reggel a szülőszobán van jelenésünk, hogy a kislányunk megszületésével megkoronázzuk az elmúlt kilenc hónapot és egy újabb rajongóval bővüljön a család. Szerencsére minden rendben volt végig, így most egy tervezett szülésre vagyunk beírva. Nagyon várjuk már Alízt, bízom benne, hogy minden rendben lesz, ezután pedig már lányos apukaként térhetek vissza a versenyre, szombaton pedig a céldobogóról integethetünk majd.

Az 55.Mecsek Rallyn még biztosan nem fog részt venni a helyszínen a kis jövevény, de a csapat bízik benne, hogy csak jókat mesélhetnek majd neki az első futamról, ahol Velenczei Ádám friss apaként versenyezhetett.

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!