Optimistán utaznak a Mecsekbe

Az R5-ös Škoda Fabia Evo-val versenyről-versenyre fejlődik Német Gábor. A miskolci ralis a szezonnyitón Salgó Ralin a királykategóriában abszolútban a nyolcadikként zárt, Boldogkőváralján viszont már a Top5-ben végzett. Legutóbb a váci központú Dunakanyar Rallyn még ezt a teljesítményt is megfejelte, hiszen a pódiumra negyedikként állhatott fel. Az elmúlt hónapok tehát jól sikerültek, ezért a déli országrészbe is optimistán utazik a csapat.

  • Valóban nem lehet okunk a panaszra, hiszen a magyar bajnokság élmezőnye roppant erős – fogalmazott az 55. Mecsek Rally előtt Német Gábor. – Különösen a legutóbbi szereplésünknek örültem, de az is hozzátartozik, hogy Vácott abszolút ideális körülmények fogadtak minket. Száraz időjárásban mehettünk, és a gyorsasági szakaszok sem voltak annyira bonyolultak. A Mecsekben egész biztos, hogy nehezebb dolgunk lesz. Szűk, egynyomsávos, erdei utakon még nagyon keveset mentünk az R5-össel. A mezőny is erősebb lesz, de nagyon élvezetes pályákon kell bizonyítanunk. Elképzelhető, hogy az elején még óvatosabbak leszünk, de szeretnénk ismét jót csatázni az elejével. A legfontosabb, hogy célba érjünk, és tovább gyűjtögessük a pontokat. A bajnokság eleje jól sikerült, ezért most sem szeretnénk a vert mezőnyben szerepelni.

Az 55. Mecsek Rallyn rendkívül összetett program vár a mezőnyre. Pénteken két esti szakasz is vár a párosokra, ami jelentősen befolyásolhatja a végeredményt. A sötét nem példanélküli a hazai raliban, de a rendezők évente csak egy-két alkalommal vállalják az ebből adódó plusz rizikót. Erre természetesen a párosoknak is jobban fel kell készülni.

  • Nincs nagy tapasztalatunk a Pécs környéki pályákon, mert most lesz a második alkalom, hogy indulunk a Mecsek Rallyn – folytatta Német Gábor. – Éppen ezért az a legfontosabb, hogy kellő versenytempóval, de kiegyensúlyozottan teljesítsük a tíz gyorsaságit. Egyelőre nem gondolkodunk helyezésben, igyekszünk a lehető legjobban felkészülni, és hibamentesen teljesíteni a kétnapos feladatot. Azt ugyanis nem állíthatom, hogy kívül-belül ismerjük a Skodát, de a Dunakanyarban nagyon sok pozitív élmény ért az autóval kapcsolatban. Remek a technikánk, bízom benne, hogy a legjobb beállításokat is megtaláljuk a Mecsekben kijelölt pályákra. Nehéz hétvége vár ránk, de az ilyen feladatok teljesítése segít a fejlődésben. A tavalyi itinert egyébként nem lehet majd használni, sok a változtatás a programban. Két szakasz nyomvonalát ismerjük, ettől függetlenül ezt is, és a többit is nagyon jól fel kell írni. Bízom benne, hogy sikerül folytatni az idén megkezdett jó szériánkat.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!