Ismét győzne a Mecsekben Mads Østberg

Egy versenyt kihagyott, két hónapja nem volt Magyarországon a Citroën Rally Team Hungary párosa, Mads Østberg és Patrik Barth. A norvég-svéd duó az 55. Mecsek Rallye-n folytatja a hazai ralibajnokságban a szereplést. Mads tavaly megnyerte a pécsi versenyt, de nem csak emiatt tartja kedvenc helyének a baranyai megyeszékhelyt, hanem a fantasztikus atmoszférája miatt is.

A Citroën C3 Rally2-vel versenyző páros most is győzni szeretne, a futam előtt azonban egy közönségtalálkozót is rendeznek. Abban bíznak, hogy a szervizparkban csütörtökön 20 órakor nagyon sok szurkolóval beszélhetnek, találkozhatnak személyesen, majd a kétnapos futamon még több néző lesz kint a pályák mellett.

Két versenyt lehet mínuszolni a nyolc futamos hazai ralibajnokságban. Az első két győzelem után Mads Østberg és Patrik Barth kihagyta a Dunakanyar Rally-t, ezzel lecsúszott a pontverseny harmadik helyére, de ezen a hétvégén tovább szeretné gyűjtögetni a pontokat 2020 világbajnoka.

  • Hiányzott Magyarország. A szurkolók, a csapat, a barátaim. Sajnos kihagytunk egy versenyt, de nagyon örülök, hogy újra itt lehetünk a kedvenc futamunkon – fogalmazott a hétvége előtt a norvég kiválóság.

Mads Østberg  az előző évben megnyerte a pécsi futamot, de nem csak ezért tartja kedvencként számon a Mecsek Rallyt.

  • Boldog vagyok, hogy újra Pécsett versenyezhetünk! Fantasztikus atmoszférája van ennek a szép városnak, sok a ralikedvelő, nagyon jók a pályák és nagyon jó volt a tavalyi verseny. Örülök, hogy most először a magyarországi versenyzésem során, lesznek számomra is ismerős pályák, de izgatottan várom az új kihívásokat, az új gyorsasági szakaszokat is. Remélem, szép idő lesz és így még többen választják maguknak a ralit programnak és sokan jönnek megnézni a versenyt – tette hozzá a népszerű ralis.

A Tagai Racing Technology által felkészített Citroën C3 Rally2 versenyautót már csütörtökön délután, a hivatalos teszten láthatja a közönség, és még aznap este 8 órakor, egy nagyszabású közönségtalálkozót tartanak a rendezők a szervizparkban, ahol több, népszerű pilóta között ott lesz Mads és Patrik is.

Pénteken délután kezdődik a másfél napos száguldás, tíz gyorsasági szakasszal, összesen 138 versenykilométerrel. A szabályok szerint, a megnövelt versenytáv miatt, 1,2 szorzóval számolják a bajnoki pontokat, amiket a Mecsek Rallyn érnek el a párosok.

  • Eddig nagyon jól állunk, igaz, már túl vagyunk a mínuszolt versenyünkön, de jó a tempónk és próbáljuk megtartani a ritmust és természetesen most is a győzelem a célunk – szögezte le Mads Østberg.

 

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!