Turánék fölénye a szezonzárón

Nagy küzdelmet, és az utolsó másodpercekig tartó izgalmakat hozott a magyar rali bajnokságot záró Mikulás Rallye. Az R5-ös Next Auto Polo GTI-vel versenyző Turán Frici, Bagaméri Laci kettős végig vezette a mezőny, és végül magabiztos győzelmet arattak.

  • Ennél jobban nem is indulhatott volna a versenynap, már az első gyorsasági szakaszt megnyertük, majd Kislőtéren is a második időt autóztuk – kezdte értékelését Turán Frigyes. – Minden összeállt, a csapat, az autó és a gumitaktikánk is jól működött. Az elejétől egy célunk volt, megtenni mindent, amit tudunk és hibamentes autózással megnyerni ezt a nívós versenyt. Ezt a tervünket egyértelműen teljesítettük. Nagyon jól éreztük magunkat, jó hétvégét zártunk. Ami a magyar bajnokság sorsát illeti, csak néhány nap múlva lesz hivatalos, hogy ki lett a 2020-as bajnok, izgatottan várjuk a végeredményt. Köszönjük minden támogatónknak és természetesen a szurkolóinknak, akik ebben az idényben is végig mellettünk álltak.

A mögöttünk hagyott hétvégével kapcsolatban Bagaméri László hozzátette: bárhogy is alakuljon a bajnoki cím sorsa, összességében egy eredményes évre tették fel a pontot a szezonzárón.

  • Nem volt könnyű idény, de már az első versenyt, a Salgó Rallye-t sikerült megnyernünk, amire jó szívvel gondolunk vissza – tekintett vissza a navigátor. – A Vértes Rallye-n is felállhattunk a dobogó második fokára, a Veszprém környéki Mikulás Rallye-n pedig végig domináltunk. A nézők ugyan hiányoztak a pálya széléről, de így is remek élmény volt murván autóznunk.

A magyar rali történetében sosem volt még olyanra példa, hogy az utolsó verseny előtt négy páros is esélyes lett volna a bajnoki címre. Ez a kiélezett küzdelem is azt bizonyítja, hogy az idei év nehézségeinek ellenére is sikerült egy színvonalas, hat futamból álló versenysorozatot rendezni.

  • Büszke vagyok mindenkire, aki teljesítette a versenyt. A szervezőkre és a média munkatársaira, akiknek köszönhetően a zárt kapus Mikulás Rallye is nyitottá vált a szurkolók előtt – értékelte az évet Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke. – A jövő évi magyar bajnokság a tervek szerint hét futamból áll majd.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!