Kicsit már feszegették a határokat

A Barabás házaspár szeme előtt csak egy cél lebegett a 7x Görbe Rallye előtt, méghozzá az, hogy fokozatosan gyorsulniuk kell az előző versenyekhez képest. Olivér szerint a verseny végére sikerült kilépniük a komfortzónájukból, aminek kupák formájában lett meg a jutalma.

Az oroszlányi verseny után nem voltál magatokkal elégedett… Sikerült magadat felpörgetni erre a versenyre?

– Igen, az oroszlányi verseny nem volt biztató számomra. Hála istennek Füredi Andrásék videója pont pénteken a porrogra indulás napján jött meg. Ezt megnézve döntöttem el, hogy komolyan gyorsulni kell. Sok videót néztem a porrogi pályáról. Tavaly mentünk ezen a pályán. Plusz Bajor Zoli bácsi kész lett a motorommal, ami még tavalyi hertelendi versenyen ment szét. Ezek mind kellettek ahhoz, hogy gyorsulni tudjunk.

Hogyan történik nálatok az itiner írás az adott versenyre?

– Megcsináljuk a kötelező átvételeket és utána Esztivel beülünk a kis Sharanunkba, ami szervizautó is egyben, tehát felpakolva nekilátunk pályát járni. Először felírjuk, majd a többi körben ellenőrizzük és pontosítunk, ha kell. Igyekszünk pontos, jó itinert írni. Nagy előny, ha már voltunk korábban azon a pályán, de nem használjuk az előző itinereket, mindig újat írunk.

Foglald nekünk össze egy pár mondatban a versenyeteket.

– A felkészülés szerintem jól sikerült. Kicsit feszült voltam ezen az elhúzódó rajtceremónián, mert még az új motor beállítása nem volt tökéletes és ezt a ceremónia utánra hagytuk. Amikor már ezen túl voltunk, akkor megnyugodtam. Reggel korán kelés, szerviz állítás. Első gyorson jöttünk egy jóízűt. Tudtam, hogy ezen még tudunk majd javítani. Másodikon jöttünk egy sokkal jobbat. A harmadikon majdnem ugyanolyat jöttünk, csak pár tizeddel lett jobb. A negyedik előtt derült ki, hogy Szisziék büntetése miatt harmadik helyen állunk.Egy másodperccel voltak előttünk Kállai Tomiék és mögöttünk Szisziék kettő másodpercre. Jó szoros lett. Esztivel megbeszéltük a vissza vezetésen, hogy nem kockáztatunk, csak megyünk egy jót, aztán lesz, ami lesz. Végül magunkhoz képest még javítottunk, több mint három másodpercet, így sikerült megőrizni az előnyünket és meglett a harmadik hely az A1.6 kategóriában.

A négy gyorsasági alatt fokozatosan gyorsultatok és egyre jobb időket mentetek. Be kellett melegednetek, vagy gyorsról-gyorsra éreztetek rá a pálya ritmusára?

– Igen, mivel viszonylag keveset tudunk versenyautóba ülni, ezért itt a pályán tudjuk letesztelni igazán az itinert és megpróbáljuk megvalósítani azokat a dolgokat, amit előre elterveztünk. Ez gyorsról gyorsra sikerült. A harmadik gyors után azt mondtam, hogy nem tudok gyorsabban menni és mégis sikerült. 😀

A kategória harmadik helyéért járó kupáknak azért örültetek a végén?

– Örültünk természetesen, bár az eredményhirdetésig nem voltunk biztosak benne, hogy meg lesz.

Erre a versenyre már sikerült kilépned a komfortzónádból? 🙂

– Igen, úgy érzem, hogy kicsit már tudtuk feszegetni a határokat.

Köszönjük minden segítőnknek. Bajor Zoli bácsinak a motort. Polles Illés barátomnak, mindent is. Hertelenden folytatjuk! 😉💪✌

Forrás: rallyfeeling.hu

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!