Amiért mentünk azt megkaptuk

Balázs Bence már a második futamát teljesítette a Rallye2 Bajnokságban, és Eger után újra Vig Sanyi mellett próbált meg minél több tapasztalatot és versenykilométert gyűjteni. Hiányérzetük nem lehet, mert a Salgó Rallye-ban rejlő lehetőségeket az elsőtől, az utolsó centiméterig kiaknázták, nem foglalkoztak az eredménnyel, így nagyon boldogan gurultak át a salgótarjáni céldobogón. Ezen Bence annyira felbuzdult, hogy könnyen meglehet, hogy már októberben, a Mecsek Rallye-n folytatják a tanulást. Balázs Bencével beszélgettünk.

Tavasszal, Egerben mutatkoztak be a Rallye2 mezőnyében, a Salgó Rallye már a második megmérettetések volt a bajnokságban. Mit vártatok tőle?

A tervünk ugyanaz volt, mint Egerben. Nekünk az egész 2019-es év a tanulásról és a versenykilométerek gyűjtéséről szól. Ez teljes egészében megvalósult a legutóbbi futamunkon, amit akartunk azt igazából elértük Salgótarjánban.

Sikeresen célba értetek, bár ez nem volt egyszerű feladat. Milyen volt a versenyetek?

A pályák nagyon jók voltak, nekünk az összes gyorsasági szakasz tetszett. A Cered-Zagyvaróna ráadásul még ismerős is volt, mert tavaly már mentem ott egy Rallye3-as futamon, ezúttal nem a nulláról kellett megismerkednünk a méltán legendás gyorsaságival. Kalandoknak egyáltalán nem voltunk híján, kijutott belőlük bőséggel, jósággal. Az első gyorsaságin a gázpedállal adódtak nehézségek az egyik kanyarban. Ezután csak félgázon tudtunk közlekedni a célig, de szerencsére a másik szakasz előtt sikerrel megjavítottuk, újra jó tempót tudtunk diktálni. Voltak apróbb problémák a kocsival, amiket a srácok a szervizben elhárították. A hatodik szakasz előtt összehoztunk egy késést, emiatt kaptunk 20 másodperc büntetést, amiből nem csináltunk problémát mert nem foglalkoztunk az idővel, így nem is okozott különösebb fejfájást az eset. Az utolsó két szakaszon nagyon nagy esőben autóztunk. Mátrakeresztesen óriási felhőszakadást kaptunk a nyakunkba, ami után az etapon még lehetett fokozni a dolgot. Jött a jég is, ott már meg kellett állnunk mert tényleg nem láttunk az orrunkig sem.  Cereden is elkapott minket az eső és ekkor megbeszéltük Sanyival, hogy nem kockáztatunk, csak biztonságosan eljutunk a szakasz, majd a futam céljáig. Ekkor már annak is örültünk, hogy rendben lejutottunk a pályáról, és épségben beértünk Salgótarján főterére. Ha jól emlékszek – de nem néztem – a kategóriákban a hetedik helyet szereztük meg, aminek túl nagy jelentőséget nem tulajdonítottunk, hiszen nem az eredményért, hanem a tanulásért utaztunk el Salgótarjánba. Ezt pedig az extrém időjárási körülményekkel együtt megkaptuk.

Hol láthatunk titeket legközelebb? A Mecsek Rallye-n ott lesztek?

Alapvetően nem volt tervbe véve a Mecsek Rallye, de Salgótarjánban most alaposan felhúztam magam így még az is megeshet, hogy ott leszünk az évadzáró, Rallye2-es futamon. Még nem jártunk soha a Mecsek környékén, de a versenyzőtársaink és a barátaink, akik már ismerik az ottani pályákat, azt mondják, hogy szenzációs gyorsaságik vannak arra. Így könnyen megeshet, hogy próbára a tesszük ott is a szerencsénket és tovább gyűjtjük a kilométereket. Ha minden kiadja, akkor minden bizonnyal mi is ott leszünk a Mecsek Rallye-n.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!