Kijutott bőségesen a kalandból

Nem sikerült a célba érnie a Gyenes András, Horváth Levente duónak az Országos Historic Rally Bajnokság második fordulóján, a II. Therwoolin Boldogkő Rallyn. Pedig jól indult a páros versenye, igaz voltak kisebb akciók, de a D2-es kategória harmadik helyén álltak. Az első kör végén a szervizes srácok sem unatkoztak, de a páros simán tudta folytatni a versenyzést.

  • Az első szakaszon egy útjelző táblát kiütöttünk a kocsi bal elejével, amitől az autó karosszériája picit megnyomódott, majd a második gyorsasági cél kanyarjában a fotocella előtt nem tudtunk megállni és leestünk egy tíz méteres árkon át a foci pályára – sorolta az eseményeket Gyenes András. – – Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az ott lévő szalagkorlátot már többen megigazították előttünk, így az autónak nem lett nagy baja. Köszönjük az ott lévő nézőknek a segítséget, nélkülük nehezen tudtuk volna folytatni.

A csapat jó munkát végzett, olyan kocsival álltak oda a második kör első szakaszához, mintha akkor kezdődött volna a verseny.

  • A négyes és ötös szakaszt simán letudtuk, majd a hatos Viszló – Bódvalenkén a tempós rész végén van egy J2 – B2, amit le kell vágni – folytatta visszaemlékezését Gyenes András. – Az előző körben harmadikban simán elfért, ezért megpróbáltam áttolni negyedikben, de sajnos sok lett a balos és megforogtunk. Jó Ladáshoz híven raktam egy egyest és alárúgtam a kuplungnak, hogy a kocsi megforduljon egyhelyben, ami gyönyörűen sikerült, de sajnos eltörött a féltengely és ezzel sajnos véget is ért a verseny számunkra. Nem szerettünk volna ott maradni a verseny végéig, ezért újra a nézők segítségét kértük, hogy a 400 méterre lévő elágazásig toljanak le minket. Ott egy nagyon kedves traktoros ajánlotta fel a segítségét és hét kilométert húzott minket egy szántóföldön, ami borzasztó élmény volt belülről és autó is kapott bőségesen. .

Ha azt gondolnánk ez már gombócból is sok, akkor még nem végeztünk, hiszen jutott még más akció is páros számára.

  • A második kör első szakaszán a rajtban bemondták a rádióba, hogy valahol egy döglött szarvas fekszik az úton – fogalmazott a versenyző. – Megérkeztünk a helyhez, ahol lefelé kell menni végsebességen és ott volt a szarvas az úton és alig lehetett kikerülni. Ez nagyon életveszélyes volt, nem értem miért nem vitték el onnan. Sok kalandunk volt a hétvégén, de amikor mentünk úgy éreztem, hogy jók vagyunk és nagyon élveztük minden pillanatát. Most egy hosszabb szünet jön, mert a következő Historic futam a Mecsek Rally lesz. Ebben a két hónapban lesz időnk, hogy az autót teljes méretben rendbe rakjuk.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!