A bukás a múlté, cél a dobogó

Velenczei Ádám tavalyi szezonjára rányomta a bélyegét a Boldogkő Rally utolsó gyorsasági szakaszán történt bukás. A szécsényi pilóta már túl van ezen az eseményen, ezt mutatja a szezonnyitón megszerzett dobogós helyezés is. Ádám kedveli a tempós, boldogkői pályákat, idén megpróbálnak a legpontosabb itinerből menni. A Mercarius Rally1 Bajnokság második futamán is a dobogót célozzák meg Vánsza Zsolt navigátorával, és a ToppCars Rally Team által felkészített SKODA Fabia Rally2 versenyautójukkal.

  • Tavaly estem egy nagyot ezen a futamon – emlékezett vissza a 2021-es eseményekre Velenczei Ádám. – Most fordítva fogunk menni és igazából már nincs bennem az esés, hiszen eltelt már egy év. Nem hiszem, hogy ez gondot fog jelenteni. Az elmúlt évben nem éreztem azt, amit most, hogy vannak még tartalékjaink. Ha ezeket ki tudjuk autózni, az meg fogja hozni a sikert. Az autónk talán picit jobb a tavalyinál, a gátlók terén érzek még javulást. A ToppCars Rally Team mindenben készségesen segít, van egy jó alapbeállításunk, azon finomítottunk még egy kicsit. Lassan egy hónapja nem ültem a versenyautóban, jó volt újra visszarázódni.

A bajnokság második futama gyors pályákkal várja a mezőnyt. A Rally1-es párosok szombaton három helyszínen összesen kilenc gyorsaságit teljesítenek majd.

  • Tempósak ezek a pályák, nagy lesz az átlagsebesség, főleg a hernádvécsei szakaszon. Szeretjük ezeket a gyorsaságikat. Tavaly fordítva volt mind a három szakasz, ebben az irányban régen volt már, talán emiatt kicsit újdonság lesz mindenkinek. Próbálunk pontos itinert írni, jól felkészülni és a célunk az, hogy ott legyünk most is a dobogón. A többi majd adja magát. A szombati napra változékony időt jósolnak a meteorológusok, emiatt nehéz a gumiválasztásra készülni. Ettől függetlenül bízom benne, hogy az esetleges záporok nem fogják megnehezíteni a gumiválasztást.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!