Különleges, új futam

A Mercarius Rally1 Bajnokság különlegessége, hogy egy új verseny is bekerült a naptárba, ezen a hétvégén ugyanis a Vác környéki Hídépítő Dunakanyar Rallyn találkozik egymással a mezőny. Természetesen rajthoz áll Turán Frici és Farnadi Ági is, méghozzá a Volkswagen Polo GTI R5 versenyautóval. A kétnapos  versenyen összesen 12 vadonatúj gyorsasági szakaszt teljesítenek az indulók.

  • Ritka, hogy teljesen új, ismeretlen gyorsasági szakaszokkal találkozunk, de hétvégén valóban ez vár ránk, ugyanis a Dunakanyarban, ezeken a pályákon mi még sosem versenyeztünk – szögezte le előre Turán Frigyes. – Néhány régebben feltöltött belső kamerás felvételt azért sikerült megnéznünk, de az információk nagy részét a pályabejárás, a tréning során tudtuk összegyűjteni, ami még izgalmasabbá tette a felkészülésünket.

Farnadi Ágnes is optimistán várja a szombat délutáni rajtot, ráadásul most egy olyan helyszínre érkeznek, amely a hétköznapokon is kedvelt számára.

  • Nagyon örülünk, hogy újra egy Budapesthez közeli versenyen állhatunk rajthoz, ahová biztos, nagyon sok néző elkísér majd minket. Vác környéke alapból közel áll a szívünkhöz, szép lokáció, és az információink alapján a pályák is lendületesek lesznek – fogalmazott Turán Frigyes navigátora.

A kettős számára nem kezdődött jól az idei Mercarius Rally1 Bajnokság, két futamot követően az összetett pontverseny hetedik helyén állnak.

  • Természetesen amellett, hogy izgatottan várjuk az új kihívásokat, mindenképp fontos, hogy jól szerepeljünk a Dunakanyar Rallyn – fogalmazta meg a várakozásait Turán Frigyes. – Szeretnénk most az előző verseny bosszantó technikai hibáját felülírni és végig az élbolyban autózni, kihozva magunkból és a Polo-ból a maximumot. Az autó azóta túl van egy sikeres versenyen, bízunk benne, hogy hétvégén is folytatódik ez a sorozat.

A Hídépítő Dunakanyar Rallyn két nap alatt összesen 12 gyorsasági szakasz és közel 114 versenykilométer vár az indulókra. A futamon több mint hetven páros áll rajthoz, a rajt – és céldobogót Vác főterén állítják fel.

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!