Mintha hazajárna a Mecsekbe

Magyarország legrégibb múltra visszatekintő versenyén, az 55. Mecsek Rallyn áll rajthoz Turán Frigyes és Farnadi Ágnes az előttünk álló hétvégén. A Volkswagen Polo GTI R5-tel a kétnapos versenyen összesen tíz gyorsasági szakaszt, közel 140 versenykilométert kell teljesíteniük.

  • A Mecsek Rally mindig is a szívem csücske volt, többször nyertünk már itt futamot, és nagyon sok élmény köt a pécsi autósporthoz – tekintett a múltba Turán Frigyes. – Karrierem kezdetén sokszor versenyeztem itt anno még a gyorsasági szakágban, a hegyiversenyeknek is otthont adtak a Mecsek változatos pályái, majd később a ralipályákkal is itt ismerkedtem meg. Minden évben nagyon várom ezt a futamot, olyan mintha haza érkeznék. Örülök, hogy ismét kétnapos versenyhétvége vár ránk, sőt pénteken éjszakai gyorsasági szakaszok is lesznek, ami egy külön színfolt a raliban. Nagyon szeretek esti fényekben versenyezni, ez mindig egy extra adrenalinfröccs.

A rendezők ismét változatos útvonalat jelöltek ki, ezért a navigátorokra is komoly feladat hárul a két nap során. Éppen ezért Farnadi Ágnes is nagyon várja az előttük álló kihívást.

  • A pályák is technikásak, hangulatosak, a Mecseket a nézők is nagyon szeretik, sok autósport kedvelő él ezen a környéken – tette hozzá Turán Frigyes navigátora. – Egy jó hétvége elé nézünk, amit a Dunakanyar Rallyn elért pódiumos eredményünk után izgatottan várok.

Az előző magyar bajnoki futamon egyébként a szerencsével ismét hadilábon állt a kettős, hiszen időbüntetést is kaptak, valamint az egyik gyorsaságin az autó is leállt. Értékes másodperceket vesztettek, ami nagyon hiányzott nekik a végén.

  • Bízunk benne, hogy nem lesz semmilyen technikai problémánk, mi továbbra is hiszünk a csapatban és a Polo-ban is – utalt az eseményekre Turán Frigyes. – Szerdán már kezdődnek a hivatalos programok, szeretnénk jól felkészülni a pályából, és jó itinert írni, koncentráltan tesztelni. Nagyon fontos lesz a gumitaktikánk is, bízom a Pirelli szakembereiben, akik eddig is jó tanácsokkal láttak el minket. Célunk, hogy most is kiautózzuk magunkból a maximumot és legalább azt a formát hozzuk, amit a Dunakanyar Rallyn.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!