Motiváló nagy siker

Talán csak legmerészebb álmaiban gondolta Freidmann Zsolt, hogy ilyen jól sikerül a visszatérése. A szezonnyitó Salgó Rallyn ugyanis végig első és második időket autózott az ORC-ben. Összetettben a második szakasztól átvette a vezetést, amit nem is engedett ki a kezéből. Taktikus versenyzéssel győzött Nógrádban, ami pályafutása legnagyobb sikerének számít. A II. Therwoolin Boldogkő Rallyn ezzel a tempóval és mentalitással kívánja folytatni.

  • Életem legjobb eredménye volt, ami nagyon motivál a bajnokság folytatása szempontjából – fogalmazott a győzelme után a miskolci ralis. – Korábban nyertem már a Rally2-ben kassai futamot, de ennek már hat-hét éve. Ez most ismét lendületet adhat, hiszen tavaly nagyon sokat hagytam ki. Éppen ezért Salgó Rallyn igyekeztem taktikusan versenyezni. Sokszor cseréltünk kereket, mert szinten valamennyi szakaszra másféle gumival akartam kimenni. Ennek a melós hozzáállásnak pedig meglett az eredménye. Egyébként sem rohantam bele a nagyvilágba, a megszerzett előnyömet az elejétől kezdve igyekeztem beosztani. Két nagyon fontos tényező is kellett a sikerhez: egyrészt szerencsém volt, mert nem kaptam defektet, másrészt pedig pokolian gyorsan mentem.

Friedmann Zsolt a sikeres szezonnyitó után azt is megjegyezte, hogy az Országos Rally Challenge mezőnye a korábbi időszakhoz képest frissült, de a hírek szerint a folytatásban újabb riválisok visszatérése várható. A II. Therwoolin Boldogkő Rallyn tehát ismét komoly csatára van kilátás, amiben a miskolci versenyző is szeretne részt venni.

  • Húsvét utáni hétvégén ismét autóba ülünk, amit már nagyon várok – tekintett előre a következő feladatra Friedmann Zsolt. – Közel élek ezekhez a pályákhoz, mégis a nagy része ismertlen számomra. A szemerei szakasz néhány éve benne volt a Miskolc Rally programjában, ám nem ilyen formában. A futam előtt egy nagyobb teszttel hangolunk úgy, mint tettük a Salgó előtt. Ezen kívül megnézek néhány tavalyi belső kamerás felvételt, hogy minél jobban magával ragadjon a hangulat. Egyébként ezeket sem tudjuk használni, hiszen ezúttal fordított irányban lesznek megtartva a gyorsasági szakaszok.

Éppen ezért nagy szerepe lehet az újabb jó eredmény elérésében Friedmann Zsolt navigátorának. Dr. Kovács Annamária a nógrádi futamon is sokat segített, elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy a páros az ORC élén zárt.

  • Örülök, hogy visszakaptam a korábbi versenytársamat – szögezte le Friedmann Zsolt. – Amikor a munkám miatt háttérbe szorult a rali, akkor érthető módon Annamari másik autóban ült, de így az igazi. Együtt kezdtük, sok mindent megéltünk már a pályákon, jó volt ismét a Mitsubishiben a hangját hallani. Plusz erőt kapok tőle, és olyan ütemben diktálja az itinert, ami nekem a tempó és a ritmus szempontjából is tökéletes. Az autót szerencsére karc nélkül lehoztuk a Salgó Rallyn, ezért a hajtás és a motor revíziója után átnézzük a biztonsági berendezéseket, lemossuk, aztán irány Boldogkőváralja.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!