Nem hajtottunk dobogós helyezésre

Szegedi Zoltán és Molnár Mózes tesztelni, tanulni, kilométereket gyűjteni érkezett az Ózd Rallye-ra, de ezek mellé Just4Fun kategória harmadik helyét is sikerült megszerezniük. Molnár Mózessel beszélgettünk.

Hol jártatok az Ózd Rallye előtt és mit terveztetek a borsodi futamra?

A Rally3 Bajnokságban mentünk idén, az A/1.6-os kategóriában, mondhatni egy egész évet. Orfűn kezdtük meg az szezont, ott nem értünk célba, technikai hibánk adódott. Aztán részt vettünk az Eger Rallye-n, a Kazincbarcika Rallye-n, az Oroszlány Rallye-n, és Pécsett, a Mediterrán Rallye-n is ott voltunk. A legutóbbi futamunkon is utol ért minket sajnos egy technikai hiba, de a két mecseki futam kivételével mindig sikerült a dobogón zárnunk. Ózdra nem voltak túlzottan nagy terveink, mert eleve a Just4Fun géposztályba neveztünk, hazai futam volt nekünk, kategóriánk nem volt, így csak a versenykilométereket szerettük volna gyűjtögetni.

Mi történt veletek a hat gyorsasági szakaszon, valamint a prológon?

A prológon kicsit szűkre sikeredett a salakpálya egyik kanyarjának az íve, a pálya szélére kirakott gumiköteg pedig ezt már későn vette észre, nem tudott elugrani előlünk, úgyhogy annak nekimentünk, összetört az egyik lámpánk. Ezt az egy kisebb kalandot leszámítva, szombaton, a hat gyorsaságin teljesen problémamentesen tudtunk autózni. Egy megforgásunk volt, mégpedig a királdi szakaszon, más hibát nem vétettünk napközben, igazából eseménymentesen teltek a kilométerek, elmondhatom, hogy nagyon élveztük mindet. Az autó hibátlanul tette a dolgát, a motor és a váltó is rendben volt, ahogy minden más alkatrész is. A pályák ismerősek voltak, Királd szerintem mindkettőnknek fejből ment, Sáta sem tartogatott túl sok meglepetést, egyedül a Zabar-Domaháza volt a kakukktojás, ott Zoli is csak egyszer autózott korábban. A Just4Fun-ban sikerült jól szerepelnünk, megszereztük a harmadik helyet, amiért most kupákat nem kaptunk, csak a szokásos kis emlékérmeket, de nagyon tudtunk örülni ezeknek is. Nem a dobogós helyezésekre mentünk rá, hanem a slick gumikkal akartunk tapasztalatot és kilométereket gyűjteni, ezt teljesítettük, így elégedettek voltunk, tökéletes alakult minden.

Hol szeretnétek legközelebb rajthoz állni?

November 11-13-án lesz a Rally3 Bajnokság évzáró futama, a Pálháza Rallye, ott fogunk szerepelni. Jól állunk az A/1.6-os kategóriában, harmadikak vagyunk, ez a pozíció már biztos az év végére, de bármi lehet még, úgyhogy egészen biztosan mennünk kell a bajnokság utolsó megmérettetésen is.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!