Országos sportági szakszövetség lett az MNASZ

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke szerint fontos lépés, hogy a Fővárosi Törvényszék országos sportági szakszövetséggé nyilvánította a szervezetet.

“Mindez azt jelenti, hogy az MNASZ mostantól a magyar autósportban kizárólagos jelleggel, a vonatkozó törvényben és más jogszabályokban meghatározott feladatokat lát el és a törvényben meghatározott különleges jogosítványokat gyakorol” – mondta Oláh Gyárfás, hozzátéve, hogy a szövetség változatlanul az egyik legfontosabb tevékenységének azt tekinti, hogy a hazai versenyeket biztonságos körülmények között rendezzék meg.

“Az MNASZ-nek ebben nagyon lényeges a szerepe, a versenyzők és a nézők biztonsága ugyanis minden magyarországi autósportos eseményen a legfontosabb szempont” – fogalmazott az elnök, aki szerint az országos sportági szakszövetségi jogi státussal számos más jogosítványt is kapott a szervezet, amely 1994 októbere óta teljes jogú tagja a nemzetközi szövetségnek (FIA).

“Ez az MNASZ létezésének és szerepeinek megerősítése is mind az FIA, mind pedig a magyarországi állami szervek felé” – tette hozzá Oláh Gyárfás.

(MTI)
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!