Sima bronzérem

Boroznaki Tibi és Kiss Andris a Rallye Legendet cserélte idén a Rallye2 Bajnokság évzáró versenyére, a Mecsek Rallye-ra, de a srácok nem bánták meg a döntésüket, hiszen fejenként két-két kupával, és sok-sok élménnyel a tarsolyukban, vidáman térhettek haza Pécsről. A sikeres Mecsek Rallye-ról Boroznaki Tiborral beszélgettünk.

Legutóbb tavaly, az Eger Rallye-n álltatok rajthoz, az a verseny a 2018-as évnyitó volt, a Mecsek Rallye pedig a 2019-es évet zárta. Miért a Mecsek Rallye-ra esett a választásotok?

A Rallye Legenden szoktunk ilyenkor általában részt venni, de ezúttal nem jött össze a San Marino-i kirándulás, viszont mindenképpen szerettünk volna az idén is menni valahol egyet. Erre pedig a Mecsek Rallye tökéletes választásnak bizonyult.

A hosszú szünet ellenére szép eredménnyel sikerült visszatérnetek, egy kifejezetten nehéz futamon. Milyen volt nektek belülről?

Maga a verseny nagyjából rendben volt, egyedül a pécsváradi gyorsaságival nem voltunk a kibékülve. Ott ráadásul még defektet is kaptunk, szerencsére csak egyet. Ugyanabban a kanyarban, ahol a többiek. Nekünk a bal első kerekünket tette tönkre az útszéli betondarab, ennek ellenére összességében jól tudtunk szerepelni. A sárral sem volt különösebb gondunk, igyekeztünk megtalálni a legideálisabb nyomot, ami elég jól sikerült. Az első, Trefort pusztai szakaszon még óvatosan bántam a gázpedállal, de ezután már igyekeztünk megfelelő tempót diktálni. Műszaki hibáktól, illetve kalandoktól mentes, teljesen sima versenyünk volt, elégedettek lehettünk a végeredménnyel. A kategóriánkat megnyertük és az összetettben is szereztünk érmet, mégpedig egy bronzot.

Ha nincs a defekt, akkor meglehetett volna akár az abszolút győzelem is.

Matematikailag valószínűleg. Kb. két percet hagytunk bent a gyorsaságin, és 1:02-vel előztek meg minket a célban Várnai Dávidék. De én ilyen meglehetett volna, vagy nem kérdésekkel nem szoktam különösebben foglalkozni. 🙂

Láthatunk még valahol idén titeket versenyezni?

A Mikulás és a Szilveszter Rallye közül az egyiket nem tartom kizártnak, de Nyíregyháza biztosan kimarad. Aztán 2020-ban is jó lenne rajthoz állni egy-két versenyen. Természetesen a Rallye2 Bajnokságban. 😉

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!