Szorossá tennék a bajnokságot

A tavalyi Székesfehérvár Rallye helyét idén ugyan a Vértes Rallye veszi át, de van, ami változatlan: ismert szakaszokat használ majd az ORB mezőnye, amelyben természetesen ismét ott lesz Turán Frigyes és Bagaméri László. A Volkswagen Polo GTI R5-tel, Friciék szeretnének újra az élbolyban autózni, harcban lenni a futamgyőzelemért.

  • Nagyon szoros időbeosztású verseny lesz ez is, ugyanis egyetlen nap alatt, három körben összesen 9 gyorsasági szakaszt kell teljesítenünk, ami közel 127 kilométert jelent – mondta Turán Frigyes. – Nagy koncentrációt igényel ez a helyezt, de a motivációnk is nagy. Az egri borulásunkat követően kicsit lemaradtunk az összetett pontversenyben, ám ha a Vértes Rallye-t sikeresen teljesítjük, akkor vissza tudunk kapaszkodni az élmezőnybe. Tavaly Székesfehérváron egy műszaki hiba miatt ki kellett állnunk a versenyből, bízom benne, hogy idén minden gördülékenyen fog menni. Jó lenne, ha a vasárnapi végre a mi napunk lenne.

Bagaméri László szerint ebben a sűrű menetrendben, a zűrzavaros 2020-as esztendőben több mint egy hónap kihagyás soknak számít. Éppen ezért nagyon várják már, hogy versenyautóba üljenek, és ismét jót csatázzak a hazai élmezőny többi tagjával.

  • Nagy reményekkel megyünk a Vértesbe – szögezte le Turán Frigyes navigátora. – A rajt előtt lesz egy tesztünk, de már most úgy érezzük, mind az autónk, mint a csapatunk készen áll a rajtra. A pályákat a nagyvelegi szakasz kivétel jól ismerjük, a tavalyi évben is ezeken versenyeztünk, így nagy meglepetés nem érhet bennünket. Szeretnénk, ha esős körülmények lennének, mert a vizes pályák valahogy mindig jobban fekszenek nekünk, szeretjük a tipikus ralis körülményeket. Bízom benne, hogy egy jó, eredményes szerepléssel ismét nyílttá tudjuk tenni a bajnoki címért zajló harcot.

Turán Frigyes és Bagaméri László a bajnokság felénél 41 ponttal az összetett értékelés negyedik helyén áll, így érkeznek a  Taxi4 Vértes Rallye-ra, amelynek a központja ezúttal Móron lesz.

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!