Újra dübörög a Fiesta

Minden idők legszorosabb, legizgalmasabb bajnoki harca és szezonzárója után hamarosan újraindul a 2019-es bajnokság. Ismét Eger és környéke ad otthont a szezonnyitónak, amin aszfaltos gyorsasági szakaszokon, három napon keresztül mérik össze erejüket, tempójukat a párosok. Köztük a Turán Motorsport kettőse, Turán Frigyes és Bagaméri László.

  • Sok időt töltöttünk távol a pályáktól, sőt a versenyautótól is, így már nagyon várjuk, hogy Egerben elkezdődjön az idei bajnokság – kezdte Turán Frigyes. – A hiányérzet most kezdi elérni a csúcspontját, amiben az is közrejátszik, hogy az autó és a csapat már túl van az első versenyén – Szilágyi Janiék indultak vele a Krumlovec Rallye-n, majd Fogassy Gergőék a Rebenland Rallye-n használták. Ezeknek a versenyeknek köszönhetően ugyan már testközelből, de mégis kívülről érzem a versenyek hangulatát. A „tünetek” enyhítése érdekében, no meg a bajnokság első versenyére való készülés jegyében elővettem a régebbi belső kamerás felvételeket is. A szervizcsapat, különösen Szabó József és Tarjáni Gabi, a munkájukat ezúton is köszönöm. Télen teljesen felújították a Ford Fiesta R5-öst, mind motorikusan, mind a hajtásrendszer tekintetében ’0-kilométeres’ lett az autó.

A rutinos versenyző hozzátette: ezzel az autóval már rengeteg tapasztalatot szereztek, nagyon sok körülményre rendelkeznek beállítási adatokkal, amelyek a Hankook gumiabroncsokkal is összhangban vannak, így az egész csomag  jó egységet alkot.

  • Nem a szívem csücske az egri verseny, de mivel ez a szezonnyitó, mégis nagyon várom. Kifejezetten kedvenc pályám nincs ezen a hétvégén, mindig az tetszik a legjobban, amelyiken nyerni tudunk – folytatta Turán Frigyes. – Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy most már tényleg csak a versenyzésre kell koncentrálnunk, ugyanis az elmúlt hónapokban Laci is és én is mindent megtettünk a szezon előkészítése érdekében.

A tavalyi volt ez első teljes, közös éve Turán Fricinek és Bagaméri Lacinak. Ezalatt, közel 1500 gyorsasági kilométert tettek meg.

  • Nagyon boldog vagyok, hogy együtt tudjuk folytatni a versenyzést – szögezte le Bagaméri László. – Az elmúlt szezon minden percét élveztem, magát az autózást és a küzdelmet a tizedmásodpercekért. Az idei évnek is hasonló elszántsággal vágunk neki, úgy érzem, minden esélyünk és lehetőségünk megvan, hogy javítsunk egyet az év végi helyezésünkön. Mi más lehetne a célunk. Nekem viszont az Eger Rallye az egyik kedvenc versenyem.  Nagyon régen mentem a parádsasvári pályán, örülök, hogy szerepel a programban. Télen igyekeztem minden téren elérni azt, hogy a szezonban csak a versenyekre kelljen koncentrálni. Ugyan több hónappal ezelőtt volt a Nyíregyháza Rallye, de az ott mutatott formát szeretnénk átmenteni Egerbe is. Az is jelentős különbség lesz a szezonnyitón, hogy nem csak másfél verseny, hanem több mint egy teljes közös szezon van a hátunk mögött Fricivel, és ebben a sportban minden együtt versenyzett percnek, kilométernek jelentősége van.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.