Forró futam vár Østbergékre

Az idei esztendő eddigi legforróbb hétvégjén rendezik meg a tradicionális pécsi versenyt, a Mecsek Rallyt. Az aszfaltos versenyen az előző bajnoki futamot egy világbajnoki kötelezettség miatt kihagyni kényszerülő Mads Østberg és navigátora, Torstein Eriksen folytatja a szereplését a Magyar Rally1 Bajnokságban. A Citroën Rally Team Hungary párosát, mint minden magyar versenyen, ezúttal is számtalan újdonság várja, de a norvég pilóta nagyon jól érzi magát és örül, hogy újra magyar közönség előtt versenyezhet.

A magyar ralibajnokság negyedik bajnoki futama előtt Bakonyán tesztelt a Tagai Racing Technology csapatával a WRC2 tavalyi világbajnoka, Mads Østberg és Torstein Eriksen. A norvégok két murvás VB futamot tudhatnak maguk mögött, mindkét versenyen bizonyították, hogy tudnak küzdeni minden egyes pontért és mindkét futamon megérdemelten állhattak a dobogóra. A bakonyai teszt után, Mads Ostberg reagált a kánikulai hőségre vonatkozó kérdésre.

  • Szardínián is meleg volt, amit ott még a por is nehezített, úgyhogy nincs ezzel semmi gond – árulta el érzéseit a norvég világbajnok.

Az ismeretlen pályákra az interneten található belső felvételekkel készültek, a pályabejárás előtt pedig már úgy nyilatkozott a pilóta, hogy biztosan jobban fognak tetszeni neki ezek a szakaszok a legutóbbi egri gyorsaságiknál.

  • Jó érzéseink vannak a futam előtt. A videók alapján nagyon klasszak ezek a pályák. Jól sikerült a teszt, a Tagai Racing Technology csapatával jó hangulatban tudunk együtt dolgozni.

Az 54. Mecsek Rallye nem csak hazai bajnoki futam, hanem a Historic Eb és a nemzetközi Mitropa Rally Cup része is. Ennek megfelelően a legmodernebb raliautók mellett klasszikusnak számító versenyautókat és nemzetközi pilótákat is láthatnak Pécsett az érdeklődők. A programban pénteken a délutáni rajtceremónia és egy esti gyorsasági szerepel, majd szombaton további kilenc mért szakaszt teljesít a mezőny Pécs környékén. A célba érkezett egységeket a Széchenyi téren köszöntik szombaton este.

A Citroën Rally Team Hungary versenyzőpárosát lenyűgözte a mediterrán jellegű megyeszékhely belvárosa.

  • Micsoda gyönyörű hely, már most szeretjük Pécset. Úgy érzem, nagyon jó hétvége vár ránk Magyarországon – fogalmazott Mads Ostberg.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!