Heroikus csatát vívtak Ózdon

Tecnikai problémával indult a V-V Rally Racing Bmw-s párosának, a Szilágyi Patrik – Veres István duónak az ózdi hétvégéje, ám a hibára megtalálták a megoldást és ez nem hátráltatta őket a Steelvent Ózd Rallyn tovább.

A prológ előtt a park ferméből kijövet nem tudtak ötödik sebességet kapcsolni, ez nagyon megilyesztette őket. Szerencsére a hiba nem befolyásolta versenyük kimenetelét és meg tudták nyerni a kategóriájukat.

  • A verseny előtt Majoros Peti kicserélt pár bakot az autón, ami után már nem mentünk az autóval. Így másképp állt a váltó és a kaszniban valami behatárolta az ötödikbe való kapcsolást. Sokára jöttünk rá, hogy mi a megoldás, végül egy kalapács segítségével meg tudtunk oldani – árulta el Szilágyi Partik.

További tecnikai problémák nem jelentkeztek, a versenyre tudtak összpontosítani. Csak a végén fogytak el a fékek, de az is kibírta a célig. Többen esélyesek voltak a győzelemre, de végül Tajmel Tibivel maradtak ketten. Ők nyertek csak szakaszt, Patrik 8:6-as arányban ebben is nyerni tudott.

  • Nagyon élveztem a versenyt, Tajmel Tibivel nagyokat harcoltunk, volt ami neki, volt ami nekem feküdt igazán. Talán Királdot nem értem csak, hogy ott miért kaptunk ennyit – folytatta Patrik.

Domaháza volt számukra a legjobb szakasz, villantottak egy 17. helyet a nagy abszolútban, sok Mitsubishit és egy R5-ös autót maguk mögött tudtak tartani. Szombatra kaptak egy büntetést korai rajt miatt, de Tajmelnek is volt lassító érintés miatt. Úgy fordultak vasárnapra, hogy egy másodpercen belül voltak.

  • Kezdhettünk mindent elölről, Mátrakeresztesen és Cereden sikerült egy kis előnyt kiautózni. Fontos volt, hogy a csata mellett fejben is ott tudjunk lenni, ne hibázzunk, ami végül sikerült és Székesfehérvár után újra nyerni tudtunk – zárta a beszélgetést Patrik.

Az idei két győzelemnek köszönhetően jól állnak a bajnokságban, ezért a Mecsek Rallye-n nagyon szeretnének indulni október 11-13-a között.

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!