Hosszú távra terveznek

Magyarország legkisebb városa, hiszen valamivel több, mint ezren lakják. A település csodálatos természeti szépségű környezetben, igazi vadregényes tájak közepette várja látogatóit, mint a Hegyköz központja. A természetszerető, csendes, nyugodt pihenésre vágyó turistáknak igazi gyöngyszemének számít és a vonzáskörzetben található erdők sokasága, kiegészülve a Füzéri vár, a Füzérradványi Károlyi kastély biztosította látnivalókkal.

A csend és a nyugalom azonban november második hétvégéjén egy kicsit a háttérbe szorul. Pálházára is megérkezik az ERC, és az ORB mezőnye, ráadásul vasárnap az önálló Rallye2-es futamnak a kis város lesz a központja. A sportág történetében először, de az önkormányzatnál abban bíznak, hogy egy hosszú távú együttműködés első állomása lesz az idei.

  • Ha a sportról beszélünk, akkor Pálháza elsősorban a futballcsapatára büszke?
  • Igen, a labdarúgásnak nagy hagyományai vannak nálunk, de a mostani esemény egy nyitásnak számít más sportágak felé – fogalmazott érdeklődésünkre Szebeni Endre, Pálháza polgármestere. – Ezen a környéken nagyon sokan szeretik az autóversenyzést, a mi fiunk Kurtos Róbert, aki álladó résztvevője az első osztályú bajnokságnak. Büszkék vagyunk rá, szeretnénk, ha akár a fiatalok közül a későbbiekben lenne követője.
  • A turizmus szempontjából is hasznos lehet ez a hétvége?
  • Mivel a térségben központi szerepet töltünk be, ezért természetesen fontos, hogy minél többen látogassanak el hozzánk. Vonzóvá kívánjuk tenni Pálházát a versenyzőknek, a szurkolóknak és a turistáknak egyaránt. Szeretnénk megmutatni, hogy rajta vagyunk a sporttérképen is. Közvetlen és közvetett hozadéka is lesz ezeknek a napoknak. A kereskedelem és a vendéglátás szempontjából mindenképpen egy kis pezsgést hoz az életünkbe az I. Pálháza Rally.
  • A vírushelyzet ellenére is?
  • Úgy érzem, egy szabadtéri sportrendezvény esetében ezt tudjuk kezelni, ebből a szempontból is felkészülten várjuk a hozzánk érkező sportolókat, vendégeket. A gyorsasági szakaszon, a friss levegőn jobban eloszlik a tömeg, nem érzek olyan veszélyforrást, ami egészségügyi szempontból gondot okozhatna nekünk vagy a rendezőnek. Természetesen az adminisztratív átvételnél és a díjkiosztónál is figyelünk majd az egészségügyi előírásokra, ajánlásokra.
  • A hazai ralisport megtalált egy új központot?
  • Miért is ne? Ezek most még a szárnypróbálgatások, de a képviselő testülettel közösen több évben gondolkodunk. Beszélhetünk akár Rallye2-es, vagy Rallye3-as rendezvényben, de mivel közel van hozzánk a szlovák határ, akár az északi szomszédokkal összefogva, közös rendezvényeket is tarthatunk. Az akarat és a szándék megvan bennünk.
  • Ön is szereti a ralit?
  • Minden sportot szeretek, így az autóversenyt is. Örülök, hogy elindulunk ezen az úton. A szervezőkkel folyamatosan egyeztetünk az igényekről, igyekszünk mindenben segítséget nyújtani nekik. Úgy tervezzük, hogy a vasárnap esti díjkiosztót a hivatal előtt tartanánk meg, hacsak nem lesz extrém időjárási körülmény. Ott ugyanis több érdeklődő összegyűlhetne, mint fedett helyen. Bízom benne, hogy mindenki számára eredményes és sikeres lesz ez a néhány nap.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!