Komoly lendületben a világbajnok

Igaz, hogy a két szezon között többhónapos szünet telt el, de ha kimondottan a magyar bajnoki futamokat nézzük, akkor zsinórban hármat nyert meg Mads Østberg. A norvég kiválóság ugyanis tavaly nagyon megnyomta a hajrát, győzött a Vértesben, majd a Nyíregyháza Rallyn, és a 2022-es esztendő is az Ő sikerével kezdődött. A korábbi világbajnok a Salgó Rallyn aratott sikerére építve a II. Therwoolin Boldogkő Rallyn is tovább folytatná a jó sorozatát.

Legutóbbi sikerével Mads Østberg a negyedik győzelmét szerezte meg azon versenyek sorában, amelyiken elindult a magyar bajnokságban. Ahogy tavaly az összes futam, így most a szezonnyitó salgótarjáni verseny is új volt a számára, de a Citroën Rally Team Hungary pilótája és újdonsült navigátora a harmadik szakasztól átvette a vezetést és már nem is adta át senkinek.

  • Úgy kezdtük a szezont, ahogy tavaly befejeztük. Boldogok vagyunk, hogy újra futamgyőzelmet ünnepelhettünk – mondta örömmel Balkányi György csapatfőnök, a Citroën magyarországi importőrének vezetője.

Mads Østberg és Patrik Barth valamint az egész csapat sokat tett azért, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el Salgótarjánban. Az abszolút futamgyőzelem mellett ugyanis a páros élen végzett az RC2-es kategóriában és legjobbnak bizonyult a CEZ értékelésében is.

  • Nem volt könnyű győzelem, megdolgoztunk érte – mondta a verseny után a norvégok kiválósága. – Nagyon jó pilóták vannak a magyar mezőnyben, akik remekül ismerik a pályákat. Sajnos a második szakaszon – szinte már menetrend szerint – defektet kaptunk, de szerencsére sikerült hamar ledolgoznunk ezt a hátrányt. Jó meccseket vívtunk a srácokkal, folyamatosan másodpercek voltak csak a különbségek. Egy ilyen küzdelmes nap után még jobb érzés győztesként felállni a céldobogóra. Nemcsak a pályák, hanem a navigátorom is új volt. Egyszer versenyeztünk együtt korábban Patrikkal, még 2017-ben. A jégkém csapatom tagja volt a világbajnoki futamokon, sőt, amikor bajnok lettem, akkor Ő a második helyezett autóban navigált. Svédül beszél, én norvégül, de a két nyelv annyira közel van egymáshoz, hogy mindenben megértjük egymást.

A folytatásra sem kell sokat várni, hiszen Mads Østberg korábban is kijelentette, hogy számára ebben az esztendőben a magyar bajnokság jelent prioritást. Ebből kiindulva vélhetően a II. Therwoolin Boldogkő Rallyn is részt vesz a kiváló ralis. Egy évvel ezelőtt egészen a hajráig tökéletesen alakult a norvég számára a hétvége, de a futam végén defektet kapott, amit a pályán cseréltek ki, így a vezető helyről visszacsúsztak az ötödik pozícióba. Idén tehát komoly előnyt jelent majd számára, hogy a helyszínnel kapcsolatban már van tapasztalata. Igaz ez akkor is, ha idén a fordított menetirányban teljesítik majd a szakaszokat a párosok.

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!