Mads Østberg murván is esélyes

Leglelkesebb szurkolója, öt éves fia is elkísérte a norvég világbajnokot az első murvás magyar versenyére, a 28. Székesfehérvár-Veszprém Rallyra. Forróság és egy igazán hosszú futam, több, mint 150 versenykilométer vár a magyar ralibajnokság ötödik futamán az indulókra, de Mads Østberg és navigátora, Patrik Barth nagyon várja az újabb kihívásokat, amiket a Veszprém környéki pályák tartogatnak a számukra. A Citroën Rally Team Hungary párosa idén eddig minden hazai futamot megnyert, amelyen elindult és ennek megfelelően Veszprémben is győzni szeretnének a Citroën C3 Rally2-vel!

A magyar ralibajnokságban eddig négy futamot rendeztek meg, a versenynaptárban a következő állomás – a bajnokság egyetlen murvás versenye – a 28. Székesfehérvár Veszprém Rally. Százötven kilométernél nagyobb versenytáv miatt másfélszeres szorzóval kerül a bajnoki pontok számításakor értékelésre ez a verseny, ezért talán még fontosabb itt a jó szereplés. Tavaly ezt a futamot kihagyta a WRC2 világbajnoka, Mads Østberg, de a norvég versenyzőnek eddig sem okozott gondot az ismeretlen pályákon való versenyzés.

  • Nem sokat tudok a versenyről, megnéztem pár belső kamerás felvételt, azok alapján nagyon tetszenek a gyorsasági szakaszok – mondta Mads, aki szeret murván autózni. – Igazából teljesen mindegy, hogy milyen felületen megyünk, élvezem minden kilométerét annak, ha a C3 Rally2 versenyautóban ülhetek.

A futam egyik kuriózuma a superspecial szakasz, amelyet Székesfehérvár fő utcáján rendeznek meg. Minden évben hatalmas tömeg kíséri figyelemmel ezt az eseményt.

  • Nagyon szeretem ezeket a városi szakaszokat, biztos vagyok benne, hogy jó móka lesz a murva beállításokkal aszfalton szlalomozni a Citroënnel – tekintett előre a szombati napra a norvég kiválóság.

Nem csak a pályák és a verseny lesz újdonság Mads számára, hanem az is, hogy erre a magyar futamra elkísérte 5 éves fia.

  • Mons mindig is szeretett volna eljönni velem Magyarországra. Örülök, hogy most megmutathatom neki egy kis részét ennek a szép országnak. Élvezem és boldog vagyok, amikor velem van és természetesen nagyon nagy motivációt jelent ez nekem– mondta büszkén Mads.

A motivációban eddig sem volt hiány, hiszen arra a kérdésre, hogy mit vár a hétvégétől, azonnal rávágta: „Mindig nyerni szeretnék!”

A 28. Székesfehérvár-Veszprém Rallye-n csütörtökön kezdődött a pályabejárással, ami egészen péntek délutánig tart. Szombaton délelőtt kezdődik a verseny, négy gyorsasági szakasz után pedig a székesfehérvári SuperSpecialt bonyolítják le. Vasárnap három különböző szakaszt kell kétszer teljesíteni, hogy végül a Veszprém Aréna mellett felállított céldobogón ünnepelhessenek a győztesek.

Fotó: DuEn

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!