Pódium után tapasztalatszerzés

A legutóbbi magyar bajnoki hétvége meglepetését szolgálatatták. Német Gábor és Adorján Szabolcs ugyanis az abszolút értékelés ötödik helyén zárta a II. Therwoolin Boldogkő Rallyt. Az R5-ös Skoda Fabiával az elsőtől az utolsó pillanatig kiegyensúlyozott, megbízható teljesítményt nyújtottak, ami elég volt ahhoz, hogy pályafutásuk egyik legjobb eredményét érjék el. A hajrában néhány tizeddel maguk mögött tartották az üldöző Tóth Tibort, így a teljes élmezőnnyel együtt pezsgőzhettek a díjkiosztó ünnepségen.

  • Ralis karrierünk során mindenképpen meghatározó volt ez a hétvége, nagyon boldogok voltunk, hogy odaértünk a pódiumra – tekintett vissza az áprilisi eseményekre Német Gábor. – Talán csak egy-két vb-futamon elért kategória győzelem vetekedhet ezzel a sikerrel, a magyar bajnokságban viszont abszolútban most értük el a legelőkelőbb helyezést. Minden szempontból egyben voltunk a zempléni szakaszokon, a felkészülés is remekül sikerült annak ellenére, hogy Szabival hosszú kihagyás után mentünk ismét együtt. Nagyszerűen sikerült a közös munka, jól éreztük magunkat az autóban, ami ugyancsak kellett ahhoz, hogy sikeresen zárjuk a bajnokság második hétvégéjét.

Rövidesen azonban a páros ismét bizonyíthat, hiszen leadták a nevezésüket a Hídépítő Dunakanyar Rallyra is. A legutóbbi jó helyezés pedig kötelezi a kettőst arra, hogy ismét mindent megtegyen a jó szereplés érdekében. A helyzetüket kicsit nehezíti, hogy sokkal egyetemben nekik is teljesen új rendezvénynek számít a váci megmérettetés.

  • Kimaradt ralis karrieremből a túra bajnokság, ezért versenyzés szempontjából nem jártam ezen a környéken – folytatta Német Gábor. – Talán emiatt van bennem egy plusz várakozás, izgatottan tekintek a következő futam elé. Kíváncsi vagyok a szakaszok vonalvezetésére, mégpedig azért, mert felvételeket már néztem a gyorsaságikról. Élőben azonban egészen más lesz mindezt megtapasztalni. Helyismeret szempontjából ezúttal nem fogunk akkora hátrányt szenvedni az élmezőnyhöz képest, mint máshol, ugyanakkor az autókezelés szempontjából jelentős a lemaradásunk.

Német Gábor azt is őszintén bevallotta, hogy némi szerencse is kellett ahhoz, hogy Boldogkőváralján elcsípjék az ötödik pozíciót. Ugyanakkor a folytatásban is szeretnének ott lenni a legjobbak között.

  • Nem vár ránk könnyű verseny, de mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a lehető legjobban felkészüljünk – szögezte le a ralis. – Nem lenne baj, ha kiszámítható, száraz körülmények fogadnának minket a Dunakanyarban. Talán ebben az esetben kisebb lenne a lemaradásunk az élmezőnyhöz képest. Számunkra most még az fontos, hogy minden versenyt befejezzünk, hiszen az R5-össel csak úgy szerezhetünk tapasztalatot, ha minél többet benne ülünk. Az elsődleges célunk tehát a célba érkezés, ha pedig ez sikerül, akkor meglátjuk, hogy ez mire lesz elegendő.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!