Semmi sem veszélyeztette a győzelmünket

Ifj. Szőke András és Gyabronka Miklós már többször is bebizonyította, hogy ha minden rendben van körülöttük, akkor komolyan kell velük számolni a 2WD kupában. A Vértes Rallye-n tökéletesen kijött a fiúknak a lépés, és amellett, hogy megkaparintották a 2WD kupában a győzelmet, még a pályafutásuk legjobb szakaszeredményét is megszerezték Móron. Ifj. Szőke Andrással beszélgettünk.

Egerben nem egészen úgy terveztétek el a futamot, ahogyan az végül sikerült. Mire számítottatok Móron?

A 2WD kupában, a második helyről kellett kiállnunk Egerben, egy váltóprobléma miatt. A felkészülés során az volt az elsőszámú feladatunk, hogy azt orvosoljuk, és ez sikerült is, a váltónk hibátlanul tette a dolgát a Vértes Rallye-n. A helyszín nem volt ismeretlen nekünk, hiszen tavaly ott voltunk a Székesfehérvár Rallye-n, bár célba nem értünk akkor. Az oroszlányi és a nagyvelegi szakasz pedig MARB futamokról volt ismerős nekünk.

Az idei évben sokkal sikeresebben ért véget a versenyetek, hiszen nem csak egyszerűen célba értetek, hanem ti nyertétek meg a 2WD kupát. Milyen volt a futam nektek?

Nem panaszkodhattunk egy szóval sem, hiszen a Vértes Rallye csaknem teljesen úgy alakult, ahogyan azt a rajt előtt elterveztük. Nem vártuk az esőt, szerencsénkre nagyjából megúsztuk az égi áldást, nem sokat kellett vizes úton autóznunk. A legelső, oroszlányi szakasz egy picit álmosra sikerült, de a többin már nem volt ilyen gondunk, hamar felpörögtünk. Folyamatosan gyorsulni tudtunk, és az utolsó szakaszon már egészen az abszolút értékelés 11. helyéig sikerült felkapaszkodnunk. Ez a Rally2-es pályafutásunk eddigi legjobb szakaszeredménye. A technikai hibák elkerültek minket, egyetlen kalandunk volt, egy lassítót romboltunk szét, amiért megkaptuk a 10 másodpercünket. Ez a 2WD kupában nem veszélyeztette a győzelmünket, de a 6-os géposztályban esetleg lehetett volna egy picit jobb is az eredményünk, ha ez a büntetés nincs. Így a negyedikek lettünk, csak kevéssel maradtunk le a géposztályunkban a dobogóról.

A Pálháza Rallye-n ez is összejöhet, novemberben javíthattok. Ott lesztek a következő versenyen?

Szeretnénk, de képlékeny még a dolog, elvileg a napokban kiderül, hogy minden adott lesz e a részvételünkhöz. Az 1. Pálháza Rallye pályáin még soha nem versenyeztünk, sőt még a környéken sem, így óriási kihívás lenne nekünk, ha tényleg rajthoz tudnánk állni az évad utolsó aszfaltos versenyén.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!