Sikeres hétvégén vagyunk túl

Norvég siker, remek magyar helytállás a hazai rendezésű rali Eb-futamon. A nyíregyházi központú verseny másodszor volt része az ERC-sorozatnak, három nap alatt közel kétszáz versenykilométert teljesítettek a párosok. A futam központja Nyíregyháza volt, de a sportág krémje a Zemplén hegység szakaszain mérte össze az erejét.

Andreas Mikkelsen kétséget sem hagyott afelől, hogy ő a mezőny legjobbja. A tizenhét gyorsasági szakasz alatt másfél perces előnyt autózott ki, így magabiztosan nyerte a Rally Hungaryt. Második helyen a luxemburgi Grégorié Munster zárt, aki az R5-ös, i20-as Hyudai-al ugyan szakaszt nem nyert, viszont végig megbízhatóan versenyzett.

  • Nagyon elégedett vagyok a hétvégénkkel, rendkívül trükkös verseny volt – mondta Munster. – Az első nap nyomtuk neki, időnként egészen jó tempót diktáltunk, később pedig a helyezés megtartása volta terv. Nem akartunk kockázatot vállalni, örülünk az eredménynek, annak hogy fejlődünk, és köszönjük a csapatnak a fantasztikus munkát.

A legjobb magyar Herczig Norbert lett, aki az utolsó kör előtt még dobogón állt, végül egy defekt miatt a hatodik helyen intették le. Az eredmény így is remeknek mondható. Mint ahogyan ifj. Érdi Tibor sikere is az ERC2-ben, hiszen a magyar versenyző fölényesen győzött a kategóriában.

  • Könnyedén ment minden ezen a hétvégén, mondhatjuk, hogy a nehéz gyorsaságik ellenére ez volt a legkönnyebb futamunk ebben a bajnokságban. Élveztük a versenyzést, egyáltalán nem stresszeltünk, az utolsó körre már úgy mentünk ki, hogy ha a kocsival nem lesz baj, én behozom. Hihetetlenül boldogok vagyunk, hogy sikerült – értékelt ifj. Érdi Tibor.

Hazánk másodszor rendezett Eb-futamot a szakágban, és a jövőben is az a cél, hogy a Rally Hungary bent maradjon a versenynaptárban.

  • Sokszor kapjuk meg a dicséretet, hogy kis nemzetként idén milyen sokat tettünk a nemzetközi autósportért – fogalmazott Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport szövetség elnöke. – Megrendeztük a Forma 1-et, a WTCR-futamot, a Kamion Eb-versenyét, most pedig szigorú előírások mellett az ERC mezőnye is ellátogathatott hozzánk. Ez persze nem azt jelenti, hogy jövőre automatikusan ott lesz a helyünk a naptárban, de talán plusz pontot jelenthet a döntéskor. Nem dőlhetünk hátra, tovább kell dolgozunk azért, hogy ez a rendezvény jövőre is a miénk legyen. Rajtuk nem fog múlni, hiszen idén is jól vizsgáztunk minden szempontból.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!