Sok szerencse és győzelem kell a címvédéshez

Ifj. Fogarasi Attila és Toloczkó Péter szeretné az idei évet is a Rally2 Bajnokság élén zárni, ezért pedig mindent el fognak követni a hétvégén, a Zemplén Rallye-n. Ifj. Fogarasi Attilával beszélgettünk.

Az abszolút értékelésben még nagy csata vár rátok a Zemplénben, de az adhat némi megnyugvást, hogy az 5-ös géposztályban sikerült megvédenetek a bajnoki címeteket. Ti is ezt érzitek?

Ez biztos?

A ponttáblázat szerint 54 pontotok van, a második helyen álló Bencs testvéreknek pedig 27. Matematikából soha nem én voltam a legélesebb kés sohasem a fiókban, de dupla annyit gyűjtöttetek, mint az üldözők, miközben Szerencsen 15 pont szerezhető legfeljebb a kategóriában. 🙂 Mik a tervek, miután elosztottuk a pontokat?

Elsőként köszönjük a jó hírt, ezzel remekül indul a reggel. Nem taktikázhatunk, az abszolút bajnoki elsőségért vívó trióban mi vagyunk a sereghajtók, sokat nem kell gondolkodnunk azon, hogy mit hogyan kéne csinálnunk.

Az autótok készen áll a végső összecsapásra?

Igen, megjavítottuk. Egyáltalán nem gondoltunk arra, hogy a féltengely közlőnek a vége beletört a váltóba. Már csak egy csavar fogta a váltót, amikor Petya meglátta, hogy mi a gond. Sebaj, legalább az összes csavar át lett húzva, mindent leellenőriztünk a Hondánkon.

Akkor sietés…

Sok szerencse és győzelem kéne ahhoz, hogy legyen esélyünk megvédeni a tavaly megszerzett bajnoki címünket. Nagyon komoly versenyre számítunk, 2022 talán legnehezebb futamára készülünk. A legendás zempléni gyorsasági szakaszok és az őszi időjárás miatt is. Este a sötétséget egy kis köd még finomabbá teheti. Nagyon nem feszülünk rá a dolgokra, az előttünk állóknak több a veszteni valója, úgyhogy nekünk csak a gázt kell nyomni, de azt rendesen.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!