Tempót diktálnának Turánék

A szezonnyitó elején volt egy hibapont Turán Frigyes és Farnadi Ágnes szereplésében. Egy defekt, ami a verseny elején alaposan visszavetette a párost. Ezután viszont szenzációsan autóztak, fokozatosan dolgozták le a hátrányukat, és végül felkapaszkodtak a pódiumra. Az általuk diktált versenytempó optimizmussal töltheti el a kettőst a folytatással kapcsolatban. A II. Therwoolin Boldogkő Rally a kettős egyértelműen bízik abban, hogy ismét ott lesznek a legjobbak között.

A Mercarius Rally1 Bajnokság ugyanis Abaújban folytatódik az előttünk álló hétvégén. A boldogkőváraljai központú viadalon egy nap alatt, három helyszínen, összesen kilenc gyorsaságit teljesít az első osztály. A félszáz benevezett egységre az aszfaltos utakon 122 versenykilométer vár.

  • Pozitívan állunk a Boldogkő Rallye elé, a pályákat más irányból már ismerem, látványos, kanyargós aszfaltos utakon fogunk versenyezni, ami mindig izgalmas – fogalmazott az idei második feladat előtt Turán Frigyes. – Szeretnénk kihozni magunkból és az autóból is a maximumot és a Salgó Rallye powerstage győzelmét átültetni erre a versenyre is. Az alapvető célunk változatlan, már az első gyorsaságitól jó tempót szeretnénk diktálni, miközben élvezzük a versenyzést. A szezon első futamán sok tapasztalatot szereztünk, mind az abroncsokkal, mind a Polo beállításaival kapcsolatba. Tudjuk, hol lehet még gyorsulni, milyen irányba érdemes a beállításainkon változtatni.

Ebben a bajnokságban több év szünet után Turán Frigyesnek ismét Farnadi Ágnes navigál. A szezonnyitó Salgó Rallyn a régi beidegződések gyorsan visszatértek, így most már ismét összeszokott párosként ülnek bele a versenyautóba.

  • Mivel a Therwoolin Boldogkő Rally tavaly óta szerepel ezen a néven a versenynaptárban, kevés tapasztalatom van a pályákkal kapcsolatosan, sőt R5-ös autóval nem is mentem még rajtuk – tekintett vissza az elmúlt évekre Farnadi Ágnes. – Természetesen vannak emlékképeim a szakaszokról, de nem ismerem fejből a gyorsokat, a navigátori felkészülésemet most egy hosszabb elemzés előzi majd meg, hogy szombaton minden gördülékenyen menjen. Frici a tavalyi verseny miatt már tapasztaltabb, így azért nekem is könnyebb dolgom lesz. Bízom benne, hogy most a szerencse is mellettünk áll majd és harcban lehetünk akár a futamgyőzelemért is.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!