Bajnok a Korda Racing kettőse

Az abszolút értékelés harmadik helyen zárta az idei Mecsek Rallyt a Korda Racing versenyzőpárosa, ennek köszönhetően Vincze Ferenc és Bacigal Igor a szezonzáró futam eredményétől függetlenül elhódította az abszolút magyar bajnoki címet. Közös pályafutásuk során először.

Pécsett az utolsó előtti állomásához érkezett az Országos Rally Bajnokság, amely vastagbetűvel szerepelt a Korda Racing naptárában. Egy újabb dobogós helyezéssel ugyanis Vincze Ferenc és Bacigal Igor a szezonzáró futam eredményétől függetlenül elhódíthatta a bajnoki címet. Ennek fényében Ferike és Igor a biztonságra helyezte a hangsúlyt a Mecsekben.

Mindez hamar kifizetődött, mivel a csütörtöki egésznapos esőzés alaposan megnehezítette a versenyzők dolgát, az első versenynapon a vizes pályák sorra szedték áldozataikat. Vincze Ferenc azonban szó szerint remekül állta a sarat, az abszolút második helyen zárta a pénteki napot. Ennek köszönhetően 4 bajnoki ponttal máris közelebb kerültek a bajnoki címhez. Vasárnap ugyan a mögöttük szorosan érkező lengyel páros megelőzte őket, azonban abszolút harmadik helyük már nem forgott veszélyben. Ezt a pozíciót sikerült a végéig megőrizni, a rali céljában a dobogó harmadik fokát foglalhatták el, így elhódították az abszolút magyar bajnoki címet.

  • Amikor a szezonnyitó Eger Rally előtt kijelentettük, hogy idén a bajnoki cím a célunk, voltak akik kétkedtek, de mi tudtuk, hogy képesek vagyunk rá és hat versenyből megcsináltuk – mondta boldogan Korda Erik a verseny céljában. – Ferike amellett hogy nagyon gyors volt, rendkívül éretten is versenyzett, ehhez társult Igor tapasztalata és a Skoda Fabia, ami a szezon rajtjától egészen mostanáig, minden pillanatban tökéletes volt. Azt hiszem az idei bajnokságban a csapatunk minden tagja végérvényesen bebizonyította, hogy képes a legmagasabb szinten teljesíteni, hatalmas elismerés mindannyiunk számára ez a bajnoki cím. Köszönöm mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a sikerhez.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!