Dobogón a PSZA párosai

Orfű után a Salgó Rally-ról is fantasztikus eredményekkel tért haza a PSZA Motorsport csapata. Két párosuk úgy állt dobogóra, hogy ebben a szezonban új kategóriákban versenyeznek. A Mercarius Rally1-es Bajnokság szezonnyitó futamára négy párossal érkezett a csapat, a Berta László, Császár László duó a Peugeot Kupában, míg a Petróczy Péter, Nagy Ádám, a Helembai Csikar Zsolt,  Holecz László és a Szőnyi András, Vajnai Dániel párosok az ORC-ben volt érdekeltek.

  • Kedden kaptuk meg a TRT-től a Peugeot 208 Rally4 versenyautót, ezért sok időnk nem maradt vele foglalkozni. Szerencsére időben összeállt minden és csütörtökön részt tudtunk venni a hivatalos Peugeot teszten. Laci közel 60 kilométert ment az autóval és elég jól sikerült összebarátkozniuk. Minimálisan tértünk el a beállításoktól, de úgy gondolom egy jó setup-pal érkeztünk meg a Salgó Rally-ra – kezdte a verseny beszámolóját Szabó Árpád. – A debütálás nagyon jól sikerült és már az elejétől meg volt a tempó, ami ehhez a második helyhez kellett. Végig keményen nyomták a fiúk, annak ellenére, hogy a versenyző társakhoz képest közel száz kilogramm hátrányban szenvednek. Nagyon boldogok vagyunk, hogy az első Peugeot Kupás versenyen jó pontokat és anyagi támogatást szereztünk, az már csak hab a tortán, hogy a Peugeot Kupa mellett ORB 2WD-ben harmadik helyet szereztek a fiúk. Laci sok autót kipróbált már, de ez a váltás nagyon jól sikerült számára. A jövőt tekintve a fiúk az összes ORB futamon ezzel indulnak majd.

Helembai Csikar Zsolt az idei évben az ORC P12-ből fellépett a P13-as kategóriába. Az autó külsőleg nem változott, viszont kapott egy két literes Honda motort. A fiúknak jó kis versenye volt, nagyot meccseltek, és végül mindent megnyertek, amit lehetett.

  • Nagyon kiélezett csatába csöppent Zsolti, négyen harcoltak a legjobb helyekért. Sajnos Bodogán Feriék idő előtt kiestek a küzdelemből, de Karsai Zsoltival és Határ Atillával az utolsó gyorsasági szakaszig ment az adok-kapok. A motor váltás nagyon izgalmassá tette ezt a kategóriát. A fiúknak ezúton is gratulálunk, az ORC P13 mellett megnyerték az ORC 2WD Kupát is. Az ORC P14-ben Petróczy Petiék az ötödik helyen zártak. Peti a munka mellett évente maximum két versenyen megy, de most kedvet kapott hozzá, hogy Boldogkőn újra autóba üljön. Örülünk nagyon, hogy végig tudták csinálni a Salgó Rallyt és ők is nagyon boldogok voltak – tette hozzá Árpi.

Sajnos nem volt ennyire szerencsés Szőnyi Andris, akit a második szakaszon ért utol a balszerencse.

  • Andrisék futása lett a fekete foltja a versenyünknek. A második szakaszon árokba csúsztak, majd kaptak egy dupla defektet és nem volt elegendő pótkerekük, hogy folytatni tudják a futamot– zárta a beszélgetést Szabó Árpád.

A folytatás a Boldogkő Rallyn, ahol a meg szokott párosok mellett nagyon szeretnék ringbe vinni a Rally3-as Fiestát is.

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!