Izgalmasan alakul a kupasorozat

Az 54. Mecsek Rallyn ismét összemérik az erejüket a Peugeot Kupa párosai. A fiatal, feltörekvő versenyzők így tettek az abaúji szezonnyitón, valamint az Ózd-Eger Rallyn is, a legutóbbi salgótarjáni hétvége azonban nem számított bele a kupasorozat értékelésébe. Most azonban ismét visszatérnek a mezőnybe, a nevezési lista alapján pedig izgalmas küzdelemre van kilátás. Az éves összetettben jelenleg második helyen áll a miskolci Német Gábor és navigátora, Szőke Tamás, akik az előttünk álló futamon is szeretnének eredményesen szerepelni.

  • Boldogkőváralján technikai hiba miatt kénytelenek voltunk idő előtt feladni a versenyt, az Ózd-Eger Rallyt viszont a Peugeot Kupában meg tudtunk nyerni. Salgótarjában is elindultunk, hiszen úgy éreztük, hogy szükségünk van a kilométerekre. Összességében pozitívan értékelem a szezonkezdetet, megteremtettük a jó alapot arra, hogy az év második felében sikeresek lehessünk – fogalmazott az 54. Mecsek Rally előtt Német Gábor. – Szauer Gergő személyben egy új rivális érkezik hozzánk, a képességei alapján komoly mércét jelent majd a személye. Éppen ezért izgatottan és kíváncsian várom, hogy mennyire tudjuk majd felvenni vele és a többiekkel a harcot a déli országrészben.

Német Gábor ugyanis a Mecsekben még ismeretlen ilyen technikával, ebből a szempontból tehát némi hátránya lesz a hétvégi viadalon. Ugyanakkor plusz motivációt jelent a számára, hogy az első napon sötétben rendezik a nyitó szakaszt, az egész hétvégén pedig értékes pontokért harcolhat.

  • Az autó fantasztikus, a csapatunk kiváló, az utolsó két versenyt abszolút hibamentesen hoztuk le. Bízom benne, hogy ez most is így lesz – tette hozzá Német Gábor. – A Peugeot Kupa folyamatosan erősödik, ezért mi is sokat tudunk fejlődni. Bízom benne, hogy egészen a hajráig harcban leszünk az elsőségért, de ehhez a Mecsek Rallyn is jól kell teljesíteni.

A Peugeot 208 Rally Cup állása:

  1. Hangodi Bendegúz, Bunkóczi László  29 pont
  2. Német Gábor, Szőke Tamás                  21 pont
  3. Trencsényi Vincze, Szegedi Máté         16 pont
  4. Vogel Adrienn, Notheisz Ivett              14 pont
  5. Viszló Csaba, Czakó Janek                    10 pont
  6. Csoma András, Radó István                  3 pont
  7. Schubert István, Schmidt Tamás         2 pont

*

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!