Mókázni és rabolni készül a kilenc Rally2-es páros

Fájóan kevés, mindössze 9 versenyzőpáros érkezett meg Veszprémbe, a Rally2 Bajnokság máskor népes mezőnyéből. Közülük néhányan a kis létszámot és 1,2-szeres szorzót szeretnék kihasználni arra, hogy felzárkózzanak az éves ponttáblázaton, de a csöppnyi csapat nagyobbik fele természetesen a mókázásra készül a murván. A Rally2-es versenyzőket a terveikről kérdeztük a rajt előtt.

Virág Tamás: A mi Székesfehérvár-Veszprém Rallye-nkat egy erőteljes felkészülés előzte meg, mert az autónkat 2,5 év pihenő után élesztettük fel, a hosszú téli álmából. Úgy gondolom, hogy mindent megtettünk a felkészülés során, és nagyon hálásak vagyunk a segítőinknek, mert rengeteg segítséget kaptunk ahhoz, hogy egy jót versenyezhessünk végre. Mivel a bajnokságban nem veszünk részt, csak ezen az egyetlen Rally2-es versenyen állunk rajthoz az idén, ezért Yokohama gumikkal autózunk majd, értékelésen kívül, már eldőlt, hogy pontot biztosan nem fogunk szerezni, bármi legyen is a verseny vége. A fő célunk a célba érkezés, egy jóízű autózással egybekötve, a többi pedig kiderül a vasárnapi gyorsasági szakaszokon.

Kocsis Imre: Nagyon fontos lenne ezúttal a számunkra, hogy minél előrébb végezzünk, jól szerepeljünk a Székesfehérvár-Veszprém Rallye-n. Sok támogatónk, barátunk, szurkolónk lesz ott a pályák mentén, akik drukkolni fognak nekünk. A veszprémi pályák tényleg nagyon közel vannak hozzánk, hazai versenynek számít a futam, így megpróbáljuk nagyon odatenni magunkat, de tudjuk, hogy az autónkra is fokozottan vigyázni kell majd. A Lőtéren is be kell tudni osztani a kocsit, az előnyt, a hátrányt, és mindent. Ezúttal a Bakó Rally Team autójával fogunk menni, a miénk pihen, mert nincs hozzá murvás futóművünk. Várjuk a rajtot, szeretnénk nagyon jól érezni magunkat a gyorsaságikon. Az biztos, hogy aki célba ér a murván, a pokoli forróságban, az már mindenképpen győztes lesz.

Janovich Roland: Nagyon készültünk erre a hétvégére, mert ez lesz pályafutásunk második murvás futama, az elsőt 2020-ban, a Mikulás Rallye-t, sikerült az abszolút értékelésben is megnyernünk. A tervek nagyok, keményen dolgoztunk a csapatunkkal, a maximal_crew-al, hogy az autónk rendben legyen, és kibírja ezt a komoly erőpróbát, a hosszú gyorsaságikat. Szeretnénk minél előrébb végezni, hogy minél több pontot zsebelhessünk be a bajnokságban.

Tellér Antal: Nagyon vártuk a hétvégi Székesfehérvár-Veszprém Rallye-t, a Rally2 Bajnokság idei egyetlen murvás futamát. Veszprémben még sohasem indultunk bajnoki futamon, viszont Mikulás Rallye-n többször is rajthoz álltunk már. Nagyon szeretünk Antóniával murván autózni, a fő célunk, hogy jó hangulat legyen az autóban, jól érezzük magunkat, miközben jót autózunk. Természetesen annak nagyon örülnénk, ha a célban fel tudnák állni a nap végén a dobogóra. Az fantasztikus lenne.

Cseke Péter: A Veszprém Rallye nekünk abszolút hazai verseny, mindenképpen szerettünk volna rajta rajthoz állni. Orfűn voltunk ott legutóbb, márciusban, sajnos kicsit szűkös a versenyzésre fordítható keretünk, az Eger és a Kazincbarcika Rallye-t ki kellett hagynunk. Veszprémet már az év elején beterveztük, mert örömautózás nekünk mindig ez a futam. Eléggé autót és embert próbáló megmérettetésre készülünk, szeretnénk célba érni. A murva a szerves része a rallye-nak, enélkül nem azt mondom, hogy nem érne semmit az egész, de kell, szükség van rá, máskor is szeretnénk murván versenyezni. Sajnáljuk, hogy a versenyzőtársak közül sokan távol maradtak a versenytől, bár azt is megértem, hogy kímélni akarják a kocsijukat. Mi majd újraépítjük… 🙂 Nagy hőségre számítunk, kevesen leszünk a Rally2 Bajnokság mezőnyében, ettől függetlenül szeretnénk becsülettel teljesíteni a versenytávot, és élvezni a futamot.

Vass Károly: Egyedüli versenyzőpárosként neveztünk be a Just4Fun kategóriába, és ez már önmagában is elárulja, hogy nem eredménycentrikus autózásra készülünk. A bajnokságban nem tudunk végig részt venni, néhány futamon tervezünk csak indulni, senki játékát, éves szereplését nem szeretnénk elrontani, kizárólag a magunk és a nézők örömére szeretnénk autózni. Jól akarjuk érezni magunkat, szeretjük a murvát, vasárnap minden kiderül, akkor meglátjuk, hogy hogyan fog sikerülni. A felkészülésünk egy kicsit nyugodtabb volt a korábbiaknál, mivel két régebbi támogatónk visszatért, és szerencsére egy új is lett, ezért talán a szokásosnál kevésbé nyomták a futam terhei a vállunkat. Köszönjük a régi és új partnereinknek a segítséget! Reméljük a nagy melegben is sok szurkoló látogat majd ki a pályák mellé. Mi várni fogjuk őket!

Ruszkai Attila: Eljöttünk, de szomorúan konstatáltuk, hogy összesen 9 Rally2-es versenyzőpáros látogatott el velünk együtt a Balaton partjára. Nem bántuk volna, ha erősebb az abszolút értékelés mezőnye. A P12-ben nem fogunk unatkozni Janovich Rolandékkal, Jobbágy Petiékkel, Cseke Petiékkel, és Virág Tamásékkal, mert mindannyian nagyon ügyesek a murván. Erős lesz a csapat, lesz kivel harcolnunk és ennek most nagyon örülni kell. Mi, a pályafutásunk során mindössze 6 kilométert mentünk eddig murván, reméljük, hogy ezt most sikerül megfejelni a teljes versenytávval.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!