Nekünk ez volt a maximum

Fekete Gyula és Oláh Róbert megtette, ami tőle telt a Zemplén Rallye-n egy csodálatos ezüstéremmel búcsúztak el a 2022-es szezontól, ami a kategória elsőségéhez és az abszolút harmadik helyhez lett elég a szezon végére. Fekete Gyula küldte el nekünk a beszámolóját a Zemplén Rallye-ról.

Bajnoki csatára készültetek a Zemplén Rallye-n, elérhető közelségben volt még nektek is az abszolút elsőség. Mekkora teher volt ez nektek és mi volt a taktika, az elképzelés azzal kapcsolatban, hogy miként lépjetek fel a dobogó legfelső fokára?

Ahogy többször is fogalmaztam korábban, nem ezen a versenyen fog múlni az abszolút bajnoki cím. Az esély egyébként inkább matematikai volt, nagyon sok tényezőnek kellett volna kedvezően alakulni ahhoz, hogy meglegyen nekünk az abszolút bajnoki cím. Nem ismertük a gyorsasági szakaszokat, de sok barátunk, ismerősünk ment már rajta. Rengetegen óva intettek az időjárás és az útburkolat miatt, ezért inkább óvatosan akartunk kezdeni. A szokásos célokkal vágtunk neki: legyen meg a jó féktávunk/kanyarunk és gyorsasági szakaszunk, aztán ha ez megvan, akkor társuljon hozzá az, hogy a célban a dobogón álljunk, lehetőség szerint minél magasabb lépcsőfokon.

 

Hogy alakult a versenyetek? Ti voltatok az egyetlen páros, akik Ifj. Fogarasi Atilláékon kívül szakaszt tudtatok nyerni.

A teher több szempontból is megvolt. A hétvégén a bajnokság mellett másra is figyeltünk, mert a lányomnak is versenye volt az ország másik végén. Sajnos délben sírva hívott, mert nem jól alakultak a dolgok. Akkor legszívesebben otthagytam volna az egész rallyt és mentem volna oda. Ekkor igazából már láttuk, hogy a mi versenyünk sem alakul túl rózsásan. Mi nagyon bíztunk abban, hogy többen oda fognak férni közénk az első 5-be, de sajnos sokan kiestek a Top10-ből. Így szinte esélytelen volt, hogy tudjunk elég pontot rabolni, ráadásul Ati szenzációsan ment egész hétvégén.

Robi ekkor vette elő a szokásos motivációs beszédét, és utána talán tudtunk egy szintet emelni. Nyertünk szakaszt igen, megvolt az ominózus féktávunk és kanyarkombinációnk is, szóval a versenyen, amit akartunk elértünk. A rendezés tökéletes volt, a mádi pályát úgy írtuk fel, hogy a hideg rázott tőle, de mégis az lett a kedvencünk. Az, hogy a céldobogó bent volt a várban nem is értettük. Nem mertünk bemenni a versenyautóval, utoljára itt lehet még katapult járművek jártak 🙂 Lenyűgözően jól nézett ki.

Célba értetek, ahol az éves értékelésben a dobogó második fokáról ugyan lecsúsztatok, de nagyon boldogok voltatok, hiszen a a futamon összejött egy ezüst és egy aranyérem. Hogy éreztétek magatokat a Zemplén Rallye második, és a Rally2 Bajnokság abszolút harmadik helyezettjeként a Rákóczi várban?

Igen, összességében örültünk, mert 2020-ban amikor a covid kellős közepén kitaláltuk Robival, hogy kezdjünk el rallyzni ennek a tizedéről sem mertünk álmodni. A második hely alapvetően egy hálátlan pozíció, de most úgy kell erre tekintenünk, hogy ezen a versenyen nem tudtunk volna többet kihozni belőle, nem bírtunk Atiékkal, még ha reggel kicsit erősebben kezdünk sem, így most nekünk ez volt a maximum. Imiéknek szívből gratulálunk, ügyesen megoldották az évet!

Később jöttetek rá, hogy a 6-os kategória bajnokai vagytok. Elégedettek vagytok ezekkel az eredményekkel és az évvel?

A kategória bajnoki címet nem is értettük, de azóta már többen is megerősítették. Bár elégedetlen típus vagyok, de ez azért adott egy kis pozitív töltetet a végére. Ennek örültünk, mert a verseny előtt még a kategória második helyen álltunk, szóval ezt itt a Zemplénben sikerült kiharcolnunk.

Folytatás? Mi az elképzelés 2023-mal kapcsolatban?

Nagyon sok minden kavarog a fejemben a jövőt illetően. Az autó hirdetése már meg volt írva Mediterrán Rally után, de mindenképp végig akartuk csinálni a szezont. A Zemplén Rallye-t követően pedig rá is nyomtam a gombra. Ez az első lépése a jövőnek. Az is egy forgatókönyv, ha sikerül eladni, de az is ha nem.

Rallye2.hu – Fekete Gyula

Köszönjük a Családjainknak, hogy kitartóan szurkoltak és bírták idegekkel, amit csináltunk. Köszönöm a versenyzőtársaknak a szoros csatákat, örülök, hogy nem csak a pálya széléről, hanem kicsit a színfalak mögött is megismerhettük Őket.

Nagyon köszönöm a PSZA-nak az egész éves segítséget, nagyon sokat tettek értünk. Az egyik legjobb döntésünk volt az évben, hogy a sátruk alá beálltunk.

Köszönjük a sorsnak, hogy megadatott ez a lehetőség, jó érzésekkel fogunk emlékezni erre az időszakra.

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!