Pontért, minél több pontért

Pontért, minél több pontért

A szezonnyitón az utolsó szakaszon beestek, így minuszolással kezdték az idei bajnokságot a Gulf Racing Hungary versenyzői. Velenczei Ádámnak és újdonsült navigátorának, Igor Bacigálnak nem lehet más célja, mintsem minél több pontot szerezve fejezzék be az Ózd-Eger Rally-t. A versenyre már nézők is kilátogathatnak.


Velenczei Ádám és Igor Bacigál az első versenyen az utolsó szakaszon még próbáltak pontokat rabolni, de tetőre rakták a Fabia Rally2 Evo versenyautót. A Gulf Racing Hungary versenyzőpárosa az első tesztkilométereken megnyugodott, hiszen a múltkori esés nem maradt meg egyikőjükben sem és az autót is tökéletesen felkészítette a csapat.

  • A dobálós aszfaltokra már meg voltak a beállításaink, így most arra fókuszáltunk a futam előtti teszten, hogy a tempós, jó minőségű pályákon is biztonságosan és gyorsan tudjunk menni a legújabb fejlesztésű Skodával. Most is tökéletes munkát végzett a Topp-Cars Rally Team, úgy jöttünk el a tesztről, hogy készen vagyunk. – mondta elégedetten Velenczei Ádám a második bajnoki futamra készülve. – Nehéz hétvége vár ránk, hiszen kiszámíthatatlan lesz az időjárás.” – folytatta Ádám. „Ráadásul a vasárnapi szakaszok messzebb lesznek az ózdi szerviztől, így még nehezebb lesz kitalálni, hogy milyen körülmények várnak ránk majd egy órával később Eger környékén.Meghatározó tényező lesz ez a futamon. Reméljük most is sikerül majd jó döntéseket hozni.

Velenczei Ádám hozzátette: szeretnének gyorsan menni, pontokat szerezni, hogy az éves összetett szempontjából a többiek ne húzzanak el.

  • Szeretem ezeket a pályákat, tavaly is az első helyért harcoltunk a most is kijelölt szakaszokon. Természetesen nem tudjuk, hogy mennyire sikerül jól feldolgoznia a mezőny VB-s csapatainak ezeket a pályákat, meglátjuk, hogy a helyismeretünk mennyire lesz elég velük szemben. Talán ezen a versenyen lehet a legnagyobb esélyünk legyőzni őket, de ez vasárnap délutánra fog csak kiderülni.
    160 versenykilométer vár a Q8 Oils Ózd-Eger Rally nevezőire az előttünk álló hétvégén. A program csütörtökön kezdődik a pályabejárásokkal, péntek délután az ózdi salakpályán egy prológgal veszi kezdetét az éles program, bár ennek a szakasznak az eredménye nem számít bele az értékelésbe. A szerviz végig Ózdon végzi majd a dolgát, szombaton Ózd környékén, vasárnap az egri szakaszokon versenyeznek majd a párosok.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!