Sorakoznak az ezüstérmek

A Mercarius Rally1 Bajnokság idei kiírásában már a negyedik második helyezését gyűjtötte be Vincze Ferenc és Németh Gergely. A korábbi magyar bajnok és navigátora háromszor Mads Østberg mögött zárt a dobogó második fokán, egyszer pedig Velenczei Ádám volt tőle gyorsabb. A győzelem minden bizonnyal hiányzik a kettős számára, viszont a pontszámokat nézve jól állnak, az eddigi szereplésükre mindenképpen építhetnek a szezon második felében. Az 55. Mecsek Rallyn a Korda Racing kettőse az első napot a dobogó harmadik fokán zárta.

  • Az első napon nyertünk két gyorsaságit, nekünk és az autónak is jobban feküdt a trefortpusztai pálya – fogalmazott Vincze Ferenc. – Pécsváradon viszont jó néhány másodpercet vesztettünk, árok szélén is jártunk, úgyhogy kalandban nem volt hiány. A péntek délutáni és esti program után egyáltalán nem álltunk rosszul, csupán néhány másodperc volt a lemaradásunk az előttünk lévő két párossal szemben.

Az 55. Mecsek Rally záró napján Mads Østberg egy kicsivel ismét gyorsabb volt mindkét szécsényi ralisnál. Az utolsó kör előtt már körvonalazódott, hogy Vincze Ferenc a második-harmadik helyért lesz harcban Velenczei Ádámmal. Ez a külön küzdelem a végén dőlt el, amikor Velenczei lassítót érintett, amiért 10 másodperces büntetést kapott. Vincze élt az alkalommal és ismét megcsípte az ezüstérmet.

  • Az erdészeti utakon lőtávolon belül voltunk, így optimistán vártuk a szombati szakaszokat. A záró nap azonban nem a terveknek megfelelően alakult – összegzett a pécsi célban Vincze Ferenc. – Az általam kedvelt széles utakon azonban egy kicsit jobban lemaradtunk. A hátrányunk azonban nem vészes, ennyivel egy korábbi világbajnoktól nem szégyen kikapni. Összességében jól zártunk, az autóból kihoztuk a maximumot, mert tőlem szokatlan módon viszonylag sokat kockáztattunk. Igyekeztünk a lehető leggyorsabbak lenni, most ennyire telt. Örülünk az újabb második pozíciónak, eddig csak ez jött össze. Azért jó lenne minél hamarabb a győzelmet is megszerezni.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!