Teli gázon a bajnoki címért

A 24. Taxi4 Mikulás Rallye előtt a négy bajnokaspiráns közül Velenczei Ádám és Szőke Tamás van a legnehezebb helyzetben. 91 pontot gyűjtöttek eddig, amivel az éves értékelés negyedik pozícióját foglalják el. A vége viszont csak a végén lesz, a kettős mindent el fog követni annak érdekében, hogy a jelenlegi hátrányukat ledolgozzák a riválisokkal szemben.

  • Ha meg tudjuk előzni Feriéket és Friciéket, akkor egész biztos, hogy előttük végzünk. Hadik Bandival szemben azonban nagyobb a hátrányunk, ezért nem csupán a mi kezünkben van a sorsunk – vázolta a jelenlegi helyzetet Velenczei Ádám. – Sajnos Nyíregyházán hibáztam, most ennek isszuk a levét. Ellenkező esetben sokkal jobb pozícióban várhatnánk a szezonzárót. Ez van, így utólag már kár keseregni. Most az a legfontosabb, hogy ebből a helyzetből a lehető legtöbbet hozzuk ki. A Mikulás Rallye-kon korábban nem vettünk részt, ezért a meglévő tapasztalataink a nyári, veszprémi versenyekre korlátozódnak. Az biztos, hogy aki defektet kap, annak elúsznak az esélyei. Erre nagyon figyelni kell, és az elejétől kezdve nyomni kell a gázpedált. 105 gyorsasági kilométer vár ránk, ami nem teszi lehetővé, hogy taktikázzunk.

A 2020-as esztendő utolsó versenye előtt Velenczei Ádám és Szőke Tamás egy hosszabb tesztet tervez, ahol 160 kilométert tesznek majd meg az R5-ös Skoda Fabiaval. A versenyző szerint ez elég lesz ahhoz, hogy felkészüljenek a murvára, valamint egyéb külső körülményekre.

  • Ebben a helyzetben Tomi rutinjára is szükség lesz. Kétszer volt már magyar bajnok, ezért a tanácsai nagyon sokat érhetnek ebben a kiélezett helyzetben – tette hozzá Velenczei Ádám. – Ha kell biztat, ha kell nyugtat, és biztosra veszem, hogy a navigálás részét tökéletesen megoldja majd ennek a versenynek is. Vezetéstechnikailag azonban nekem kell összerakni a Mikulás Rallye-t. Nem úgy, mint Nyíregyházán tettem. Tökéletes teljesítményre lesz szükség, másképp nem lesz esélyünk a nagy álom elérésére. Az elmúlt években a gyorsasági szakaszokon mindig volt sár, most is erre számítunk, pláne ha a futam előtti napokban csapadékossá változik az időjárás.

Velenczei Ádám számára csak egy végeredmény jelenthet pozitív érzést. Másban nem is gondolkodik, bajnok akar lenni!

  • Abszolútban voltam már harmadik, de számomra az sem jelentene örömet, ha egy hellyel előrébb tudnánk lépni – szögezte le Velenczei Ádám. – Ebben a helyzetben az mindegy, hogy második, harmadik, vagy esetleg negyedikként fejezzük be az évet. Az álmunk, hogy bajnokok legyünk, úgyhogy minden egy lapra feltéve fogunk rohamozni. Támadunk Veszprémben, mást nem is tehetünk.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!