Pokoli menetre készülnek a Rally2-es versenyzők

Nagyon jó versenyre készülnek a Rally2 Bajnokság versenyzői a hétvégi Kazincbarcika Rallye-n, de kimondva-kimondatlanul mindenki azon morfondírozik, hogy az autó és persze ők maguk is hogyan bírják majd az extrém hőséget. Az adminisztratív átvételen kérdeztük arról a Rally2-eseket, hogy milyen tervekkel érkeztek Kazincbarcikára?

Szetei Norbert: Az lenne a fő cél, hogy ne legyen ennyire meleg, de ez van ezzel kell megbirkóznunk, ebben kell versenyeznünk. Annak örülünk, hogy az előrejelzések szerint nem fog esni az eső, reméljük is, hogy nem fog esni, mert esőgumink az nincs. Emlékeim szerint 2010-ben, a Historic Bajnokságban, mintha mentünk volna ezeken a pályákon, de azt látom, hogy azóta sokkal jobb minőségűek lettek az utak. Mindenképpen célba szeretnénk érni, természetesen minél jobb eredménnyel.

Györkő József: Négy év szünet után térek most vissza, Béres „Unicum” Attila barátommal, nagyon szeretnénk célba érni vasárnap. Egyelőre ez a legfontosabb terv, a meglepetéseket pedig majd meglátjuk. 🙂 Vagy lesznek, vagy nem. 🙂

Lakatos Tamás: Beszélni alig tudok, tényleg annyira melegem van. Nagyon felkészültünk, miután az Eger Rallye jól sikerült, hatodikak lettünk, de ennek ellenére tele voltunk gondokkal. Megmondom őszintén, hogy most is vérmes reményekkel jöttünk, szeretnénk az elejében autózni, és jól érezni magunkat. Minden feltétel adott a jó szerepléshez, gumink van, a kocsi tudja, csak nekem kell felnőnöm a feladathoz és túl kell élnünk ezt a pokoli forróságot. Ha minden összeáll, akkor szerintem nem fogunk rosszul szerepelni.

Baksai László: Erdei Zolinak sajnos kiújult egy hátproblémája, így az idei évben már csak csapatvezetői feladatokat fog ellátni a szervizben. Szabó Beu ugrott be a helyére, amit nagyon szépen köszönünk neki. Nagy terveink nincsenek, hiszen a Lada ebben a nagy melegben nem megy. Kb. 40 lóerőt hagytunk el, túl kéne élnünk valahogy, ez lesz a legfontosabb. Mi már Veszprémre fókuszálunk.

Karner Zoltán: A terv mindig ugyanaz, a biztonságos célba érkezés lesz a lényeg, lehetőleg úgy, hogy ne főjünk meg. Nagy meleg lesz, az biztos, itt ki fog derülni, hogy a kondícióm milyen állapotban van. Remélem, hogy bírom majd végig. Nem voltunk még ezeken a pályákon, kivéve az Imola egy részét, de azt mondják, hogy nagyon jó. Próbálunk majd ott is jót autózni, tempót fogni, ez lesz a lényeg.

Szabó Zoltán: Szeretnénk megismételni a múlt évi eredményünket, de minimum dobogósok szeretnénk lenni. A klíma még nincs beszerelve a kocsiba, de ezt leszámítva rendben van a Ladánk.

Axel-Kulcsár Gábor: Just4Fun-ban versenyzünk, az elsődleges célunk, hogy jól érezzük magunkat, és megpróbáljuk a nézőket kiszolgálni. Én Miskolc mellett lakok, de tavaly időhiány miatt nem tudtam itt lenni, a pályákon pedig még életemben nem mentem. Ismeretlen, de azért megyünk most, hogy megismerjük.

Porkoláb Gergő: Csak a nézőknek fogunk autózni a Just4Fun-ban. Tavaly a Kazincbarcika Rallye-ra nagyon jól összeállt az autónk, tetszettek a pályák, az idei évben pedig még többet tudtunk gyorsulni és keresztbe menni. Ezt szeretnénk most folytatni, bízunk benne, hogy most is jó lesz, várjuk nagyon a rajtot.

Simon György: Szeretnénk műszaki hibák nélkül célba érni, és ha sikerül egy olyan jó eredmény közelébe kerülnünk, mint tavaly, és legalább annyira jól is érezzük magunkat, akkor mi már 100%-osan elégedettek leszünk.

Goller Ákos: Autót váltottunk, a Citroen C2R2Max helyett egy Peugeot 208 R2-vel érkeztünk Kazincbarcikára. Szeretnénk az elejében, mondjuk a legelejében menni. Azzal kiegyeznénk. Ez a célunk. A győzelemért szeretnénk harcolni, szerintem eljutottunk arra a pontra, hogy elérhető távolságra van tőlünk a futamgyőzelem.

Bendegúz: Just4Fun-ban indulunk, ismernek minket, szerintem mindenki tudja, hogy miért jöttünk el Kazincbarcikára. Az Egerben eltört lámpánkat pótoltuk, néhány dolgot rendbe raktunk az autónkon, most minden jó.

Bencs Zoltán: Cél, a cél, mindig ez a mottónk. Szeretnénk teljesíteni a versenytávot ebben a nagy melegben, jó lenne egy hasonló eredményt elérni, mint tavaly. Azzal nagyon elégedettek lennénk, de sokat változott a télen a mezőny, erősebb lett, meglátjuk, hogy mi sül ki belőle a végén.

Bartha Nándor: Soha nem érkeztünk még meg egyetlen versenyünkre sem ilyen komoly tervekkel. Zsír új motorunk van, új a kipufogó, új a navigátor, felkészültünk alaposan. Célba szeretnénk érni, kupát szeretnénk szerezni, és nem úgy, hogy kiesnek előlünk, hanem önerőből, úgy, hogy megküzdünk érte. Egészen Rómáig, konkrétan a Vatikánig mentem, hogy levegyék a rontást rólam, úgyhogy azt gondolom, hogy mindent megtettem a sikerért. Fizikálisan, mentálisan, és lelkileg egyaránt.

Üveges Sándor: Megpróbálunk minél jobban szerepelni ezen az igencsak melegnek ígérkező futamon. Reméljük, hogy ugyanolyan jó versenyünk lesz és hasonlóan jól fogunk szerepelni, mint 2021-ben. Még ma este kimegyünk a pályákra, felírunk, amit lehet, hogy holnap könnyebb legyen a dolgunk. Nem tudom, hogy hogyan bírjuk majd ezt a nagyon „jó” időt… Senkinek sem lesz egyszerű ez a két nap.

Gyabronka Misó: Már nagyon vártuk Dáviddal, hogy újra autóba üljünk, mert az Eger Rallye-t ki kellett hagynunk. A reményeink, mint mindig most is nagyok, szeretnénk jól szerepelni, magunkat és az autót is épségben célba vinni, és vidáman, kupákkal távozni.

Kocsis Imre: Szeretnénk minél jobb eredményt elérni. sok volt a két hónapos szünet, de mindenképpen szeretnénk az elejében végezni.

Gerevich Domink GT: Szeretnénk végre célba érni, amiért szurkolnunk kell, mert tegnap elmentünk egy kicsit próbálgatni, de kb. 15 kilométer után megadta magát a Hondánk. Megjavítottuk, csak az lesz a fontos, hogy jól érezzük magunkat és tesztelve célba vigyük az autót. Teljesíteni kell a versenyt.

Fekete Gyula: Ugyanaz a terv, mint eddig, aztán, ha a sorsunk ismét úgy akarja, akkor újra az elejében autózhatunk majd. Az első néhány szakasz után kiderül, hogy ez összejöhet e? A léc az egri győzelmünk után picit fentebb van, de nem szeretnénk semmit sem máshogy csinálni. A siker ellenére ugyanúgy folytatjuk, mint Eger előtt.

Krajczár Zoltán: Azzal a tervvel vagyunk itthon, hogy szeretnénk végig menni a versenytávon, élvezni az autózást és jól érezni magunkat. A lényeg, hogy az autó jó legyen. Eddig úgy néz ki, hogy minden oké.

Riskó Dani: Majdnem itthon vagyok, közel van Ózd, de egyszer sem mentem még a pályákon, tavaly nem álltunk rajthoz Kazincbarcikán. Nagy terveink nincsenek. Az Eger Rallye után felújítottuk a váltót, szeretnénk, ha a prológot és a kilenc gyorsasági szakaszt az elejétől a végéig teljesíteni tudnánk. Elég embert és gépet próbáló pályák lesznek, a fehér aszfalt nekem nem nagyon jön be, figyelni kell majd rá, fontos, hogy vasárnap átguruljunk a céldobogón is.

Ruszó Krisztián: Nagyon szeretnénk célba érni, mert erre sajnos megint hosszú idő óta nem volt példa. Ha célba érünk már annak is nagyon fogunk örülni, de igyekszünk majd azért valami helyezést is elcsípni. A pályák úgy láttuk, hogy jók lesznek, bízunk a legjobbakban. Köszönjük a fiúknak a sok munkát, hogy sikerült megint összeraknunk az autót, reméljük, hogy gondok és műszaki hibák nélkül abszolváljuk a teljes távot.

Deli László: Sikerült az egri problémákat orvosolni, de nagyon melegben, közel 40 Celsius fokban tudtuk csak felprogramozni az autót, kíváncsiak leszünk rá, hogy előrébb sikerült e lépnünk, vagy sem. Szerintem jobb lett, a többi a pályákon kiderül. Bízunk egy jó eredményben és a sikeres célba érkezésben.

Szabó Gergő-Molnár Vince: Csúszkálni jöttünk, élvezni, tanulni, állítgatni szeretnénk az autót a Just4Fun-ban. Most az egyszer azt érzem, hogy sikerült felkészülnünk, bízunk benne, hogy nem lesz műszaki hibánk, de ezt soha nem lehet tudni. Űzzük, hajtjuk.

Szabó Gábor: Szeretnénk jól érezni magunkat, nem nézzük az órát, a nézőket és magunkat szeretnénk szórakoztatni, Just4Fun versenyzőként.

Janovich Roland: Szeretnénk ebben a jó kis időben egy jót versenyezni. A prológot és kilenc gyorsaságit jó lenne végre hibátlanul teljesíteni, szakaszokat nyerni és így eljutni a célba. Szeretnénk visszakapni a régi formánkat, és minél több pontot hazavinni. Ezért jöttünk.

Krehlik Nándor: Nem kellett messze utaznunk, reméljük jobban fog sikerülni a Kazincbarcika Rallye-nk, mint az Eger. Be is estünk, és az autónk tekintetében is szörnyű volt. Ettől a futamtól mindenképpen többet várunk, főleg úgy, hogy hazai pálya megpróbálunk az elejében ott lenni.

Borza Balázs: Tavaly részt vettünk a Kazincbarcika Rallye-n, nagyon tetszett, ezért idén is eljöttünk. 2021-ben jól sikerült a futam, bár az utolsó szakaszon hibáztunk. Tét nincs, idén most ülünk először a versenyautóba, most lett kész a kocsi, szeretnénk jól érezni magunkat.

Tellér Antal: Szeretnénk ismételten egy jót autózni ebben az erős és komoly Rally2-es mezőnyben. Most vagyunk itt először, a pályákat nem ismerjük, reméljük, hogy az autónk, és minden más egyéb rendben lesz.

Kóródi Koppány: Nagyon vártuk a versenyt, Vig Sanyi személyében egy új navigátorral vágok neki. Tavaly nagyon tetszett a Kazincbarcika Rallye, most is erre számítunk.

Erdélyi Dávid: Szeretnénk célba érni. Legutóbb mikor beszéltünk, és navigáltam Palkónak, – annak már négy éve – éppen sörért mentem. Most nem kell menni, már van. 🙂 Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a visszatérés és a verseny.

Fábián Donát: Szeretnénk magunkat jól érezni, és önmagunkhoz képest gyorsan menni. Igyekszünk kihozni magunkból a maximumot. Az autó rendben van, meleg van, de minden oké.

Fábián Dániel: Élvezni szeretnénk a Kazincbarcika Rallye-t, amit a célban szeretnénk befejezni. Nem lesz egyszerű kibírni ezt a meleget. A pályákon még nem mentünk, tavaly nem indultunk, emlékeim szerint korábban egyik pályán sem versenyeztünk. De jók.

Bukulya István: A könnyűnek csöppet sem ígérkező körülményeket figyelembe véve a célba érkezés lesz a legfontosabb. Szerintem mindenkit meg fog viselni ebben a nagy hőségben a versenyzés, bízunk abban, hogy az autón és mi is bírni fogjuk a megpróbáltatásokat. Kimondhatjuk: ez egy túlélőverseny lesz. A célba érés lesz a legfontosabb.

Ruszkai Attila: Annak nagyon örülnénk, ha legalább ugyanúgy sikerülne a versenyünk, mint tavaly. Szeretnénk, reméljük, hogy most is beférünk a Top5-be. A mezőny megerősödött, de mi igyekezni fogunk, minden tőlünk telhetőt megteszünk egy szép eredményért a forróságban.

Kovács Gergő: Kazincbarcikára is azzal a céllal érkeztünk, hogy minél többet tanuljunk. Fontos a tapasztalatgyűjtés, az autóról, a gumikról magunkról is, és a célban szeretnénk befejezni a versenyt természetesen. Remélem, hogy sokat fogunk tanulni és minden rendben lesz ezen az elég melegnek ígérkező megmérettetésen.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!